12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
počelo nadmetanje

Slaven Belupo porazom kod Osijeka otvorio sezonu, Mance i Marić zabili za sigurnu pobjedu
S

Mjesto u prvih 11 i sada uigranijih 4-3-3 pronašli su novopridošli veznjak Paracki i napadač Ejupi, dva povratnika u klub. Nitko sretniji od Sertića ako upravo Ejupi 'zapapri' do jučer 'svom' Osijeku.

Ne propustite

Počela je Prva HNL. Čast da otvore novu sezonu imali su Osijek i Slaven Belupo. Oba kluba kazala su kako su zadovoljni odrađenim pripremama u i novoj sezoni žele što bolji plasman. Farmaceuti traže peto mjesto koje vodi u Europu, dok Osijek ima i veće ambicije.

Sertić danas nije mogao računati na Krstanovića, Božića, Alidemu i Bačelić-Grgića, a mjesto u prvih 11 i sada uigranijih 4-3-3 pronašli su novopridošli veznjak Paracki i napadač Ejupi, dva povratnika u klub. Nitko sretniji od Sertića kad bi baš Ejupi ‘zapaprio’ do jučer ‘svom’ Osijeku. Ali, nešto se pitalo i Osijek.

Krenuli su Farmaceuti visokim presingom na zadnju liniju Osijeka i tako pokušali natjerati domaćine da pogriješe. Visoki presing pratila je i visoko postavljena zadnja linija danas crnog Slaven Belupa. Bolje su Farmaceuti izgledali u početnih 15 minuta utakmice, nedostajao je samo jedan pravi udarac zagrije domaćeg vratara Ivušića.

Prvu lijepu priliku na utakmici imao je Osijek u 22. minuti. Kompliciranje Slavenove obrane dovelo je Osijek u priliku u dva poteza. Međimorec je izgubio loptu, ona je upućena u 16 metara, a tamo glavom uz vratnicu puca jedan od domaćih igrača. Slaven je imao nekoliko kornera, no bez pravog udarca. Osijek je postao opasnija momčad i nekoliko je puta ozbiljnije priprijetio do kraja prvog dijela, Bočkaj je radio dar-mar po desnoj strani Slavena.

Izgledalo je kao da Farmaceuti ne mogu do zraka, Osijek je to osjetio i zabio tik pred istek prvog poluvremena. Goda je loše primio loptu, Mance ju je ukrao, prozujao pokraj Nowaka i zabio pored Filipovića za 1-0. Prvi je to bio pogodak Mancea u prvom nastupu za Osijek.

U drugi dio ušlo se bez promjena na obje strane, a Osijek je nastavio u istom ritmu. Na visoku Slavenovu obranu izbacivali su loptu na bok odakle je Bočkaj ubacivao pred gol. Domaći igrači činili su se svježiji, odmorniji, a Mance je imao zicer glavom u 47. minuti koji mu je Filipović obranio. Čanađija je bio neprimjetan velik dio susreta u kojem je Mance nastavio prijetiti Filipoviću, u 53. minuti pogodio je gredu.

Prvi potez s klupe povukao je Sertić, izvadio je Godu i uveo novopridošlog Glavčića, a Delić se vratio na lijevi bok. Glavčić je unio živost u igru Slavena, no činilo se nedovoljnim. Pucao je i Pilj na Slavenov gol u 68. minuti, zamalo neprecizno. Tri minute kasnije i Marić je okušao svoj udarac.

Igrala se 74. minuta kada je Škorić krasnom loptom uposlio Marića, ovaj se sjurio prema golu Slavena i pao u kontaktu s Međimorcem. Ponovljena snimka pokazala je da najstrože kazne nije bilo i da je sudac donio dobru odluku. Priliku je dobio i Mihael Mladen, mladi Slavenov igrač koji je zamijenio Bogojevića. Bila je 80. minuta kada je upravo Mladen uputio prvi Slavenov udarac u okvir gola. U 85. minuti Međimorec je dobio drugi žuti i isključujući crveni karton. Šteta, jer bio je jedan od boljih pojedinaca u ovom slabom izdanju cijele koprivničke ekipe.

Već u sljedećem napadu Osijek je povećao svoje vodstvo. Marić je lijepo primio loptu, okrenuo se, sjurio prema golu i poentirao za 2-0, što je bilo i konačan rezultat.

Dojam je kako Farmaceuti nisu imali svježinu u današnjoj utakmici. Čanađija je bio nedovoljno primjetan, Ejupi također nije na potrebnoj fizičkoj razini, drugo poluvrijeme nije ga uopće bilo. Osijek je iskoristio domaći teren i nošen glasnom podrškom otvorio sezonu pobjedom.

U idućem kolu Farmaceutima u goste dolazi prvak države, zagrebački Dinamo. Utakmica se igra 27. srpnja na Apašu.

OSIJEK: Ivušić – Majstorović, Škorić, Šutalo – Bočkaj, Kleinheisler, Žaper, Pilj, Šorša – Mance, Marić
TRENER: Dino Skender

SLAVEN BELUPO: Filipović – Goda, Nowak, Međimorec, Karamarko – Puclin, Paracki, Čanađija – Delić, Ejupi, Bogojević, još su igrali Glavčić
TRENER: Ivica Sertić

Hrvatski Telekom Prva liga, 1. kolo, 19. srpanj, 19 sati

Osijek – Slaven Belupo 2-0

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×