12.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVOSTI IZ ŽDALE

Prekodravac je ostao bez glavnog napadača, ali s mladim snagama želi sredinu, Tuba: Kod kuće ćemo biti čvrsta ekipa
P

S pripremama su krenuli 23. srpnja. U planu je odigravanje sedam prijateljskih utakmica, s time da su protiv mađarskog županijskog prvoligaša već odigrali 3-3.

Ne propustite

Prekodravac iz Ždale posljednju sezonu Prve ŽNL zaključio je na 12. poziciji u konkurenciji 14 klubova. Velik dio sezone iznad momčadi nalazio se upitnik o mogućem ispadanju u drugi razred županijskog nogometa. Ipak, uspjeli su zadržati prvoligaški sastav, prikupivši na svoj konto 25 bodova, sedam više od posljednje Sloge.

– Proljeće, kada sam došao, bilo je bolje od jeseni. Koliko čujem od Uprave i predsjednika, pristup i rezultati bili su bolji. Pobijedili smo Tomislav i Borac te slavili u Svetom Ivanu Žabnu, nije to bilo slučajno. Neke smo utakmice odigrali na dobroj razini. Nadam se kako ćemo na tome tragu nastaviti i izbjeći borbu za ostanak – govori trener Prekodravca Martin Tuba.

Objasnio je i dodatni cilj kojega su uspjeli ostvariti i koji ga posebno veseli.

– Etablirali smo 16-godišnjeg Patrika Sočeva koji je, praktički, bio prvotimac i Josipa Pavešića koji ima 18 godina. Ako se na jesen ukaže prilika, rado bismo dali priliku još nekim juniorima. Mene bi to kao trenera ispunilo, a vjerujem da bi i Uprava bili zadovoljna – smatra.

Nk Tomislav D - Nk Prekodravac
Foto: Ivan Brkić

S pripremama su krenuli 23. srpnja. U planu je odigravanje sedam prijateljskih utakmica, s time da su protiv mađarskog županijskog prvoligaša već odigrali 3-3. Prateći utakmicu s klupe, Tuba je zadovoljan igrom svojih pulena. Pred početak prvenstva rezerviran za 24. i 25. kolovoza imat će još šest pripremnih utakmica, i to dva puta protiv Fugaplasta iz Gole, Mladosti Kloštar Podravski, Mladosti Molve i Omladinca iz Ćurlovca. Protivnik za generalnu probu, 21. kolovoza, bit će Turanovac.

Kroz sve te utakmice Silvio StuparićDario Kirin Marijan Zvonar, pojačanja pristigla u ovom prijelaznom roku, imat će priliku nametnuti se treneru Tubi. Posebno teško nadomjestit će Hrvoja Topića, najboljeg strijelca s 13 pogodaka, koji je iz četvrtoligaša Zdenke 91 dobio, kaže, ponudu koja se ne odbija. Ali i Ivana Vladića čije su fakultetske obaveze porasle.

– Kvalitetom ćemo biti podjednaki. No, vjerujem da će mladi stasati i dobiti jačinu u duelu. Konkurencija će biti malo jača, bit ćemo čvrsta ekipa koja će se kod kuće boriti s ekipama s vrha. Na gostovanjima smo, osim u Žabnu, loše reagirali. Pripisujem to mladosti. Nadam se kako ćemo to popraviti, prevladati dječje bolesti – objašnjava.

S time na umu, Tuba kaže kako je cilj plasman u sredinu ljestvice. Mogu li se podići i u konkurenciji novih klubova koji su stigli u Prvu ŽNL, pojačani trima igračima, izboriti bolji plasman, ostaje za vidjeti.

Nk Borac - Nk Prekodravac
Foto: Ivan Brkić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kuršlus

Mortus pijan sletio u kanal i zabio se u most, policija ga našla ozlijeđenog kraj ceste

Pijani vozač jučer je napravio "kuršlus" kada je sletio s ceste u kanal u Sokolovcu. Dogodilo se to oko 23...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×