13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TJEDAN DANA GRADA CASTRO VERDE

Učenici i učitelji ssnovna škola “Đuro Ester” boravili u Portugalu u sklopu projekta Erasmus+
U

Mobilnost u Castro Verdeu bila je ispunjena brojnim kulturološkim aktivnostima i sudjelovanjem u radionicama, dok je završno druženje sudionika, održano u školi domaćina, proteklo je u pjesmi, plesu i veselju

Ne propustite

Učenici 8. razreda Osnovne škole Đuro Ester, Nera Teufel, Izidora Tomica, Fabian Perošić, Lana Nogić, Paola Muqaj, Laura Krog i Valentina Piršlin, te učitelji Anja Ćosić, Miroslav Kanisek i školska koordinatorica Mirna Kovačić vratili su se iz Portugala s prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta “Izazov sretnog života u Europskom društvu”.

Tako su učenici i učitelji od 16. do 23. studenog boravili u portugalskom gradu Castro Verde na jugu Portugala u školi domaćina Escola Secundaria de Castro Verde.

Cilj spomenutog projekta jest podići svijest učenika o općim temeljima demokratskog europskog društva u budućnosti, koje nudi kvalitetan život i omogućava svima da pronađu sreću. Uz prethodno navedene ciljeve, projekt će omogućiti učenicima dodatno usavršavanje u znanju engleskoga jezika kao i vještine uporabe IKT-a.

Izvor: koprivnica.hr

– Erasmus tim krenuo na putovanje prema zagrebačkoj zračnoj luci u ranojutarnjim satima, 16. studenog. Za pojedine članove tima ovo je bilo prvo iskustvo letenja zrakoplovom te im je sigurno ostalo u nezaboravnom sjećanju. U Portugalu su najprije upoznali glavni grad, Lisabon u kojem su proveli nešto više od 24 sata. Po dolasku u Castro Verde, učenici su smješteni u domove portugalskih obitelji koji su se pobrinuli da im tijekom pet dana ništa ne nedostaje. U školskom centru Castro Verde učenici su boravili najveći dio vremena tijekom pet dana – poručuju iz koprivničke škole.

Učenici škole Đuro Ester predstavili su se kratkim filmom koji prikazuje ljepote grada Koprivnice  i zavičaja, a upoznaje gledatelja i s Erasmus timom koprivničke škole. Domaćini su pripremili niz aktivnosti u kojima se od koprivničkih učenika zahtijevalo da introspekcijom i samovrednovanjem detektiraju što ih kao pojedince čini sretnima.

Rezultate su kreativno prikazali putem fotografija, video materijala, infografika, dokumentarnog filma, poezije i likovnih radova. Aktivnosti su tražile od učenika vizualiziranje svojih osnovnih izvora sreće, odnosno promišljanja o sreći i zadovoljstvu životom u Koprivnici. Učenici su izradili niz plakata, a rezultate aktivnosti objaviti su na eTwinningu i usporedili s vršnjacima iz partnerskih zemalja.

Izvor: koprivnica.hr

Domaćini iz portugalskog doma u Castro Verdeu organizirali su nekoliko zanimljivih izleta koji su upotpunili dojam o Portugalu i potvrdili početne impresije o Portugalcima kao izvrsnim domaćinima. Posjetili su Lagos, jedno od najzanimljivijih odredišta u pokrajini Algarve, koje se ističe bogatom povijesnom ostavštinom i prekrasnim plažama. Poslijepodne su proveli u Portimãou,  najvećem gradu na zapadu pokrajine Algarve, povijesnom centru brodogradnje, sardinskog ribolova i prerade ribe. Domaćini su koprivničke učenike poveli i u Mertolu, gradić smješten u obližnjem nacionalnom parku, gdje se na istom mjestu može pratiti kontinuitet prisutnosti velikih civilizacija.

Mobilnost u Castro Verdeu bila je ispunjena brojnim kulturološkim aktivnostima i sudjelovanjem u radionicama, dok je završno druženje sudionika, održano u školi domaćina, proteklo je u pjesmi, plesu i veselju.

Provedba Erasmus projekata višestruko je korisna svim sudionicima odgojno-obrazovnog sustava. Međunarodna suradnja omogućuje svim sudionicima proširenje znanja o kulturama partnerskih zemalja i dodatno razvijanje osjećaja tolerancije i poštivanja različitosti. Projekt također omogućava učiteljima razmjenu iskustava, znanja i metoda poučavanja, koje će im zasigurno koristiti u budućem radu.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×