21.8 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Državo naša draga

Jedan je premlatio ženu, drugi imao prstohvat marihuane. Jedan mora platiti 8 kuna, drugi 4000, pogodite koji je koji
J

Ne propustite

Prava slika o tome koliko su drastično različite kazne u hrvatskom pravosuđu može se vidjeti u dvije presude s Općinskog suda u Koprivnici.

Mještanin ulice Autoput u Drnju, 43-godišnji S.O., narušavao je javni red i mir s 0,72 promila alkohola u krvi, stoji u presudi. Najprije je galamio i vikao na prezimenjakinju R.O. riječima “Kurvo! J**** te u usta! P**** ti materina! Kurvetino!”, a potom je sve još više eskaliralo te ju je nekoliko puta udario šakom u glavu.

Kazna? Krenimo redom. Novčana kazna je 80 eura, odnosno 612 kuna. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno na triježnjenju i to vrijedi 600 kuna tako da ostaje “čak” 12 kuna. Ako plati tu sumu u roku od mjesec dana, dovoljno je 2/3 kazne, što će se onda još spustiti na osam kuna. Cijena, recimo, jedne kave s mlijekom. Osim kazne, na pleća su mu pali i sudski troškovi od 300 kuna.

Samo za usporedbu, S.E. zatečen je u Đelekovcu u lipnju prošle godine oko ponoći i kod sebe je imao vrećicu s 9,2 grama marihuane. Kazna je 6000 kuna, ako plati u roku dva mjeseca to će biti 4000 kuna, plus 300 kuna sudskih troškova.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ugovor na dvije godine

Podravka Vegeta potpisala novo pojačanje, u Koprivnicu stiže brončana reprezentativka

Podravka Vegeta priprema se za polufinale Kupa sredinom svibnja u Poreču, no ujedno i radi kadrovske "križaljke" za sljedeću...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×