24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dobar dan, Hrvatska

[FOTO] HRT-ova ekipa “lovila antikvitete” u utvrdi Stari grad, saznajte zašto
[

Ekipa s HRT-a ostala je ugodno iznenađena doživljenim sadržajima, a prilog koji su snimili emitirat će se u emisiji „Dobar dan, Hrvatska“ u četvrtak, 27. ožujka od 15 sati na prvom programu.

Ne propustite

Muzej Grada Đurđevca u petak, 21. veljače posjetila je ekipa emisije Dobar dan, Hrvatska koju svakog radnog dana gledamo na prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

Povod njihovom dolasku bilo je snimanje priloga za rubriku Lov na antikvitete kroz koju poznati kolekcionar i ljubitelj starina Jura Gašparac upoznaje gledatelje sa zanimljivostima iz prošlih vremena.

Fascinacija životom Ivana Lackovića Croate, umjetnika i kolekcionara čija se vrijedna Donacija čuva u Muzeju Grada Đurđevca, potaknula je Juru Gašparca te voditelje i urednike emisije Ivanu Vilović i Branimira Farkaša da u muzeju saznaju više detalja o njegovoj ostavštini. Ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel ispričala im je o vlastitim susretima s Lackovićem istaknuvši kako je on uvijek želio da djela koja je sakupljao cijelog života budu dostupna javnosti.

Foto: Grad Đurđevac

– Od otvorenja 1997. godine Donacija budi interes posjetitelja, a raznolikost i brojnost predmeta koje ju tvore pruža mogućnosti za različite pristupe njenoj prezentaciji. Uz stalni postav Donacija se prezentirala kroz izložbene projekte među kojima ističemo izložbe Istočni prostor, Rembrandt, Albrecht Dürer, Krsto Hegedušić, Portreti, Popularna grafika, Kinesko slikarstvo, Tekstilno rukotvorstvo, Iskorak & metamorfoze – rekli su muzealci prilikom posjete ekipa s HRT-a.

U prilogu je predstavljen dio mozaika bogate Donacije likovne i etnografske zbirke s naglaskom na njezin kulturni i turistički značaj ne samo za Đurđevac nego i cijelu Podravinu. U korak sa suvremenom tehnologijom dio postava Muzeja Grada Đurđevca prezentira se putem multimedijalnih vodiča pa tako i neka od umjetničkih djela zahvaljujući proširenoj stvarnosti govore sama o sebi.

Ekipa s HRT-a ostala je ugodno iznenađena doživljenim sadržajima, a prilog koji su snimili emitirat će se u emisiji „Dobar dan, Hrvatska“ u četvrtak, 27. ožujka od 15 sati na prvom programu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Udruga Sjever Mladih

FOTO Stotinjak mladih čistilo Šodericu, Nikola Kovačec: Želimo potaknuti komunikaciju, druženje i igru

Udruga "Sjever Mladih" jučer je održala akciju čišćenja jezera Šoderice. Naime, jezero Šoderica nalazi se na zaštićenom području Regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×