21.8 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
županijski stožer

VIDEO Stožer će formirati timove koji će obilaziti sve domove, Ljubić: Nema novooboljelih, još jedna proglašena zdravom
V

Ovu priliku Stožer je iskoristio kako bi pojasnio odluku nacionalnog Stožera koji je jučer na presici najavio kako će zadužiti županijske Stožere da oforme timove za procjenu stanja u staračkim domovima.

Ne propustite

Županijski Stožer civilne zaštite na čelu s dožupanom Ljubićem sazvao je danas presicu kako bi obavijestio javnost o kretanju epidemije na području Koprivničko-križevačke županije.

Na području županije nema novih slučajeva pozitivnih na Covid-19, rekao je Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera. Brojka tako ostaje ukupnih 28, od čega je sedam osoba izliječeno. Jedna je nova od jučer.

Ovu priliku Stožer je iskoristio kako bi pojasnio odluku nacionalnog Stožera koji je jučer na presici najavio kako će zadužiti županijske Stožere da oforme timove za procjenu stanja u staračkim domovima. Timove će koordinirati epidemiolozi. Sve kako bi se vidjelo koliko se poštuju mjere, sve kako bi se u kratkom vremenu dobio potpuniji uvid u cijelu situaciju.

– Formirat će se tri tima, u Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu. Činit će ga jedan zaposlenik županijskog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, jedan socijalni radnik, jedan sanitarni inspektor, jedan inspektor civilne zaštite i policijski službenik. Obilazit će sve domove, i privatne i županijske, kao i sve prostore za smještaj starijih osoba. Počinju od ponedjeljka – kazao je Ratimir Ljubić.

Što se tiče OPG-ova koji su svoje proizvode prodavali na kućnom pragu, Stožer je naložio kako to mogu i dalje raditi uz pridržavanje mjera. Pojavili su se upiti o dobivanju uporabnih dozvola za građevine.

– Naime građevina nije stala, imamo projekata koji su pred dobivanje dozvola, neki su i projekti građeni EU sredstvima tako da je naš stožer dao dopuštenje da se pregledi mogu izvoditi – dodao je dožupan.

Draženka Vadla // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Da je epidemiološka situacija na području županije zadovoljavajuća potvrdila je i Draženka Vadla. U posljednjih 48 sati svi su nalazi bili negativni. U koprivničkoj bolnici nalaze se tri pacijenta pozitivna na Covid-19, svi s lakom kliničkom slikom, dok je jedna osoba dana puštena na kućnu njegu.

S današnjim danom imamo sedam osoba koje možemo proglasiti zdravima. Šest osoba nalazi se u bolnici. Što se tiče zadnja tri slučaja u našoj županiji, to su tri slučaja iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne. Moram reći da su dvije osobe upravo zbog prethodnog kontakta s ranije oboljelom osobom iz Doma bile u samoizolaciji, dakle što se tiče njih nismo trebali raditi nikakvu daljnju obradu.

Treća osoba iz Doma je iz drugog segmenta, napravljena je detaljna obrada u smislu da je šest osoba završilo u samoizolaciji, dvije su kontakti te osobe. Šestero zaposlenika je testirano, baš smo primili nalaze, oni su negativni. 

– Važno je napomenuti da sve osobe koji su zaposlenici staračkih domova i ostalih prostora za smještaj starijih da se ponašaju odgovorno u poslovnom i privatnom životu. Isto vrijedi i za zaposlenike zdravstvenih ustanova. Apelirala bih i dalje na distancu i na higijenu ruku. Nadamo se boljim vremenima i da ćemo svi zajedno pobijediti ovu epidemiju – rekla je Vadla.

Načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac otkrio je kako su u posljednja 24 sata uhvatili 13 osoba bez valjane propusnice, a jedna je trebala biti i u samoizolaciji. Dnevno u prosjeku prime oko desetak dojava o kršenju samoizolacije, a izlaze na svaku takvu dojavu. Također, naša policija nema niti jednog djelatnika u samoizolaciji.

Pred nama je vikend u kojem vjernici slave Uskrs po julijanskom kalendaru. Stožer civilne zaštite apelira na svećenike da se pridržavaju svih općih mjera. Mise se mogu održati isključivo do pet osoba u vjerskom objektu uz mjere opreza.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/262130645183353/

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Meteorolozi objavili

VRIJEME ZA 1. SVIBNJA Danas nam stiže saharski pijesak, meteorolozi za Praznik rada najavljuju promjenu vremena

Jučer je prevladavala vedrina nad Hrvatskom, a preko Sredozemlja vidi se dotok saharskog pijeska koji je u manjoj količini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×