13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBJASNILI RAZLIKU

Dr. Devčić: Štićenici koprivničkog Doma umrli su uz, a ne od koronavirusa, komplikacije su bile očekivane
D

Bili su teži kronični bolesnici, duže su bolovali od svojih bolesti, rekao je ravnatelj koprivničke bolnice.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite na današnjoj je konferenciji potvrdio kako su u Koprivničko-križevačkoj županiji, uz jedan jučerašnji smrtni slučaj, danas nažalost zabilježena još dva.

Tom su prilikom dr. Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo,  i dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Koprivnica, objasnili važnu razliku.

– Ženska osoba imala je značajniji komorbiditet, zbog kroničnih bolesti bila je u teškom stanju te je imala i koronavirus. Dijagnoza je to s koronavirusom, a ne od koronavirusa. Ima li osobe kronične bolesti, to je tijek koji inače može uzrokovati smrt. Bez koronavirusa određeni broj ljudi u našemu Domu, nažalost, umire. Muška je osoba, pozitivna na koronavirus, također imala određeni komorbiditet. Umrla je s koronavirusom, a ne od koronavirusa – kazala je dr. D. Vadla.

Dr. Devčić kazao su dvije osobe koje su umrle tijekom posljednja 24 sata, a bili su štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica, umrle s ili uz koronavirus.

– Bili su teži kronični bolesnici, duže su bolovali od svojih bolesti. Posljednjih je tjedana njihova zdravstvena situacija postala kompliciranija. Neovisno o COVID-19 infekciji, vjerojatno bi bili hospitalizirani te razvili simptome koje su razvili. Uzevši u obzir godine i bolesti, bilo je za očekivati kompliciranje njihovih kliničkih slika – objasnio je dr. Devčić, zahvalivši zaposlenicima koprivničke bolnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×