14 C
Koprivnica
Srijeda, 1. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
riječ tajnika saveza

DOZNAJEMO Županijski kup nastavlja se uoči iduće sezone, ŽNL dobivaju prvake prema sadašnjim tablicama
D

Naglasimo da su sve ove informacije promišljanja Saveza koja mora potvrditi Izvršni odbor ŽNS-a svojom službenom odlukom, kao i klubovi potkrijepiti svojim prijavama, no sve ide prema navedenom. 

Ne propustite

HNS je jučer prekinuo sva natjecanja pod svojom ingerencijom. Tako je postalo i službeno ono što su svi otprilike znali – ništa od nastavka omiljenih županijskih nogometnih liga, pa tako i Četvrte HNL, tj. međužupanijske lige.

Kontaktirali smo tajnika našeg Županijskog nogometnog saveza Danijela Lončara koji nam je otkrio planove i ideje koje tek treba potvrditi Izvršni odbor ŽNS-a.

Dakle, Četvrta HNL, Prva ŽNL, Druga ŽNL, Treća ŽNL i Četvrta ŽNL proglasit će prvake prema postojećem stanju na tablici. Dodjele trofeja i medalja neće biti. Nitko ne ispada, a bolje plasirani klubovi mogu se prijaviti za viši rang. Nova sezona trebala bi krenuti 22./23. kolovoza. Sada nam slijedi ‘pretumbavanje’ i slaganje sastava liga.

Što se tiče Četvrte HNL, Slaven 2 i Bilogora prijavili su se za Treću HNL Sjever i tamo bi trebali igrati od iduće sezone, ako ispune uvjete HNS-a. S druge strane, sve su glasnije informacije kako će Tehničar iz Cvetkovca zatražiti premještaj u Četvrtu HNL. Razlog je nedostatak mlađih uzrasta koji su jedan od uvjeta za natjecanje u Trećoj HNL. Cvetkovec je i ove sezone muku mučio s četiri mlađa uzrasta, kako doznajemo.

Prije neki dan Dražen Loparić našem je portalu otkrio kako Borac razmišlja o natjecanju u Četvrtoj HNL, pogotovo ako se Tehničar ‘spusti’ u Četvrtu ligu. 

Naglasimo da su sve ove informacije promišljanja Saveza koja mora potvrditi Izvršni odbor ŽNS-a svojom službenom odlukom, kao i klubovi potkrijepiti svojim prijavama, no sve ide prema navedenom.

NK Koprivnica - NK Podravac Virje
Danijel Lončar (u crvenom) foto// Ivan Brkić

U vrijeme koje dolazi klubovi će imati prilike razmisliti žele li u rang više, što on donosi, a što odnosi, te mogu li formirati respektabilnu i konkurentnu momčad za željenu ligu. Želja je Saveza da lige čini paran broj klubova kako nitko ne bi morao provesti kolo ‘slobodan’, što bi se dogodilo u slučaju neparnog broja klubova.

KUP NATJECANJE

Ono što će razveseliti četvrtfinaliste kupa jest činjenica kako se kup najvjerojatnije ne poništava. Želja je Saveza da se kup nastavi prije početka sljedeće sezone. Kako?

U četvrtfinalu kupa su Graničar Legrad, Ferdinandovac, Borac Imbriovec, Radnik Križevci, Mladost KP, Tehnika-Koprivnica, Bratstvo Kunovec i Tehničar Cvetkovec. 

Prije svega, četvrtfinale i polufinale igralo bi se na jednu utakmicu. Domaćin bi bio određen novim ždrijebom, a igralo bi se vikendom. Točnije, tri vikenda prije početka prvenstva, kao uvertira istom. Točni datumi odredili bi se naknadno. Svaki vikend igrala bi se jedna faza.

Uvjet bi bio da se utakmice igraju pred gledateljima jer inače nema smisla igrati bez gledatelja, rekao nam je Lončar. Isto tako, i ovaj prijedlog, promišljanje Izvršni odbor ŽNS-a treba potvrditi i službeno objaviti.

Kup bi se tako dovršio uoči novog prvenstva, dijelom bi poslužio kako pripremna utakmica, a samim time dva kluba dobili bi priliku natjecati se u pretkolu državnog kupa.


PRVACI LIGA

Prema postojećem stanju prvak Četvrte HNL bit će druga momčad Slaven Belupa, prvak Prve ŽNL bit će Borac iz Imbriovca, naslov Druge ŽNL ide u ruke Sloge iz Koprivničkog Ivanca, prvak Treće ŽNL bit će GOŠK iz Gotalova, dok bi titula najboljeg u Četvrtoj ŽNL pripala Jadran-Galebu iz Koledinca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uoči Praznika rada

FOTO/VIDEO Gazde napravili pravi tamburaški spektakl, svojim hitovima dirnuli Koprivničance u dušu

Gazde su jedan od onih bendova za koji se čini da su na sceni cijelu vječnost, a danas su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×