24.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ODRŽAN SASTANAK

Danas se oglasio županijski Stožer, posjete u Domu za starije moraju biti ograničene
D

U Domu zdravlja Koprivničko–križevačke županije sve se odvija prema usvojenim protokolima, izvijestila je pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao koordinaciju na kojoj je raspravljano o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i dinamici kretanja koronavirusa.

Načelnik Stožera je izvijestio kako na području naše županije nema oboljelih od bolesti COVID-19, no s obzirom na porast broja oboljelih na području Hrvatske u posljednja dva dana pozvao je stanovnike na oprez i odgovorno ponašanje, posebice u sustavu socijalne skrbi.

– Potrebno je ozbiljno pridržavanje svih mjera i protokola, a što se Doma tiče to konkretno znači da posjete moraju biti ograničene u stacionarnom djelu uz obaveznu dezinfekciju i nošenje maski te održavanje distance, dok u stanarskom djelu posjete se mogu odvijati na otvorenom u dvorištu Doma bez vremenskog ograničenja, ali uz sve mjere opreza. Stožer će u tom smislu uputiti i preporuku, a sve kako bi se zaštitilo zdravlje korisnika i zaposlenika – rekao je načelnik Ljubić.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić rekao je kako je za praćenje, nadzor i pomoć u radu Doma i dalje na raspolaganju za sve potrebne aktivnosti. Što se tiče zdravstvenog sustava, ravnatelj Devčić je istaknuo kako sve funkcionira bez poteškoća te kako trenutni režim rada bolnice neće popuštati.

– Zaposlenici bolnice i pacijenti se pridržavaju uputa, koristi se zaštitna oprema i sve se odvija prema planu. Važno je naglasiti kako zaposlenici javnih ustanova, osobito zdravstvenih, ali i ostalih, moraju i svojim primjerom pokazati odgovorno i ozbiljno ponašanje, jer dolaze iz sustava u kojima su u kontaktu s velikim brojem ljudi. Posebno u dijelu povratka u privatnu sferu, nakon što završe s radnim obavezama. U svakom trenu moraju biti svjesni da prevelikim i bliskom socijalnim kontaktom potencijalno mogu ugroziti sustav, stoga pozivam na veću dozu ozbiljnosti – istaknuo je ravnatelj Devčić.

U Domu zdravlja Koprivničko–križevačke županije sve se odvija prema usvojenim protokolima, izvijestila je pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

– Slobodan ulazak u Dom zdravlja još uvijek nije moguć, stoga molimo pacijente da se telefonski naručuju za preglede, a u slučaju da imaju temperaturu da to posebno naglase kako bi ih na ulazu u Dom zdravlja pregledali u posebnom izdvojenom prostoru. Na taj način štitimo zdravstvene djelatnike i ostale pacijente – napomenula je Zlatar.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

predivna

FOTO Koprivničanka Valentina na izboru Najljepše mame Hrvatske ponijela titulu Miss elegancije: Mislim da mi to baš stoji

Završeno je osmo finale izbora za Najljepšu Mamu Hrvatske, u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku. Titulu Elegantnost2024 osvojila je predivna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×