15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zajednica u zajednici

FOTO Županijski stožer pokrenuo projekt educiranja o koroni, dr. Mađarić: Učinit ćemo sve da se ne ponovi epidemija kao u Domu za starije
F

Projekt je pokrenuo Županijski Stožer civilne zaštite na prijedlog Tima za pomoć i nadzor u provedbi sprječavanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe.

Ne propustite

Danas je u Gimnaziji Fran Galović održano predstavljanje projekta edukacije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi „Zajednica u zajednici“.

Projekt je pokrenuo Županijski Stožer civilne zaštite na prijedlog Tima za pomoć i nadzor u provedbi sprječavanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe.

Edukaciju provode djelatnici OB Koprivnica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Ratimir Ljubić // Foto: Sanjin Bojić

– Želimo poduzeti dodatne mjere, a pogotovo za skupinu najugroženijih. Dodatna edukacija za djelatnike nije na odmet kako bi naši stariji imali što bolju skrb – rekao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Trenutno u županiji nema pozitivnih na koronavirus, no to se može svaki trenutak i promijeniti, dodala je doktorica Draženka Vadla.

Draženka Vadla // Foto: Sanjin Bojić

– Neće nas iznenaditi pozitivitet jer naši stanovnici putuju i u druge gradove na posao, a u kojima ima zabilježenih slučajeva koronavirusa, tako da smo spremni za sve – rekla je Vadla.

“Zajednica za zajednicu” projekt je u kojem će se, kroz interaktivna predavanja i vježbe, djelatnici ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji, educirati te steći dodatne kompetencije kako bi razina zaštite najugroženijeg dijela zajednice bila još veća.

Foto: Sanjin Bojić

– Želja nam je da ostanemo županija bez pozitivnih na koronavirus i upravo će  zato tim imenovan od strane bolnice, u kojem se nalazi glavna sestra bolnice Ružica Evačić, sestra za kontrolu bolničkih infekcija Snježana Vuljak te ja kao infektolog, učiniti apsolutno sve da one koji su vrlo važni u tom procesu educiramo kako se ne bi ponovila epidemija kao u Domu za starije Koprivnica – rekla je doktorica Vesna Mađarić.

Ovom edukacijom je obuhvaćen Dom za starije i nemoćne Koprivnica i njegovih sto djelatnika koji su već završili sa spomenutim predavanjem, a sada na red dolaze i svi drugi djelatnici iz raznih ustanova koje se bave zbrinjavanjem starijih i nemoćnih. Tako se u narednih pet dana u prostoru Gimnazije očekuje oko 150 polaznika edukacije.

Vesna Mađarić // Foto: Sanjin Bojić

– Predočit ćemo im ozbiljnost situacije i sve moguće načine provođenja sprječavanja zaraze. Pranje ruku, nošenje maski, poštivanje distance, izolacija zaraženih, organizacija rada bolnice, što je s posjetima onih koji će možda završiti u bolnici, dakle sve što ih zanima u čitavom procesu, mi ćemo im pokazati – rekla je doktorica V. Mađarić.

Odaziv djelatnika iz raznih ustanova na spomenuta predavanja je i više nego zadovoljavajući.

– Svi imaju želju i potrebu da se dodatno educiraju, a bez dobre edukacije i znanja nema dobre prevencije – zaključila je Mađarić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

7. kongres sestrinstva

FOTO/VIDEO Medicinske sestre i primalje iz cijele županije okupile se u Domoljubu, evo tko je sve došao

Brojne medicinske sestre, primalje i zdravstveni djelatnici okupili su se danas u koprivničkom Domoljubu. Povod je 7. Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×