-1 C
Koprivnica
Petak, 22. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVI SU PONORELI ZA KESTENIMA

FOTO Kesteni su preplavili gradsku tržnicu, a kupci kažu da im se za 15 kuna po kilogramu ne isplati ići u šumu
F

Kilogram se prodaje za 15 kuna što je za deset kuna manje nego im se trenutno kreće cijena po trgovačkim lancima. 

Ne propustite

Ako ste danas prijepodne prošetali koprivničkom gradskom tržnicom sigurno ste zaključili da su svi ponoreli za kestenima. I Pero i Katica i Marica i svi imenom nam poznati i nepoznati prodavači s Placa na svojim su prodajnim pultevima danas izložili ove ukusne šumske plodove.

Ponuda je trenutno takva da je i cijena prihvatljiva za svačiji džep. Kilogram se prodaje za 15 kuna, što je za deset kuna manje nego im se trenutno kreće cijena u trgovačkim lancima.

– Pa za te novce mi se ne isplati voziti do šume i gubiti vrijeme. Nekad mi je to bio gušt i nije prošla jesen da se po nekoliko puta nismo uputili u šumu obiteljski, ali sad mi ni zdravlje ne dozvoljava, bole me noge, pa sam komotnija kupiti ih na tržnici. Moram paziti i na šećer pa ne smijem pretjerati, iako im je teško odoljeti – objašnjava gospođa koju smo zatekli pri kupnji.

Prodavač Petar Jaguštin prepoznatljiva je faca s gradskog Placa. I on nudi kestene po istoj cijeni od 15 kuna. Svojim poznatim mušterijama spusti Pero i koju kunu. Zadovoljan je ponudom i potražnjom. Bere ih već dva tjedna.

Foto: Ivan Balija
Petar Jaguštin // Foto: Ivan Balija

– Pune su šume ove godine, pa evo i dokaza koliko ih ima po stolovima. Berem ih svugdje, po šumi, parkovima, njivama…prva je berba dala nešto lošije plodove, nisu bili baš slatki kao što bi trebalo, ali evo već sad stižu oni pravi, kakvi bi trebali biti. Da se mušterije ne ljute što im kvaliteta nije baš prava ubacim ja i šaku dvije više, moraš, da svi budu zadovoljni – veli Pero.

Za drugim stolom srećemo gospođu Katicu, prodavačicu koja nam veli da prodaja ide jako dobro, a potvrđuje i izjavu da su dosadašnji bili nešto slabije kvalitete.

– Ovo su prvi, ali pravi tek dolaze – veli nam.

– Nekad smo najbolje išli brat krajem studenog, istina da su onda već bili pod debelim lišćem i moralo ih se tražiti, ali su bili najbolji jer su odstajali – otkrila nam je gospođa Marica koja se isto počastila kilogramom ukusnih jesenskih plodova koje će odmah danas baciti na vatru i slasno ih smazati ih.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×