17.9 C
Koprivnica
Utorak, 7. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Eratostenov eksperiment

U Osnovnoj školi Đurđevac učenici su istraživačkim radom proveli globalni eksperiment, mjerili i izračunavali opseg Zemlje
U

Cilj eksperimenta je poticanje istraživačkog učenja te međupredmetna korelacija.

Ne propustite

U Osnovnoj školi Đurđevac proveden je Eratostenov eksperiment, globalni eksperiment u kojem se mjeri i izračunava opseg Zemlje po uzoru na Eratostena koji je još u 3. st. pr. Kr. izmjerio opseg Zemlje koristeći običan štap i metar za mjerenje.

Cilj eksperimenta je poticanje istraživačkog učenja te međupredmetna korelacija.

U eksperimentu su sudjelovali učenici 8.b i 8.d razreda: Luka Carek, Klara Đurišević, Gabrijela Franjić, Ana Furdić, Luka Grumerec, Korina Jambrušić, Antonija Petrović, Lea Smiljanec, Nera Tomrlin i Lucija Vukres s učiteljicama matematike Jasminom Filipović Konjarek i Anom Cenkovčan te učiteljicom engleskog jezika Arijanom Lenardić.

Učenice 8.b razreda istražile su i pripremile prezentaciju o Eratostenovom životu i djelu.  Izradile su i prezentaciju na engleskom jeziku o Đurđevcu kako bi školi-partneru King School International Bratislava predstavile svoje mjesto.

Učenici 8.d razreda proveli su istraživanje o eksperimentu, razmijenili podatke te izračunali opseg Zemlje. Komunikacija se odvijala na engleskom jeziku.

Ovo je bilo zanimljivo iskustvo koje će učenici sigurno ponoviti i sljedeće godine.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

snimila ga prolaznica

NEVJEROJATNO! Dječak šetao s dva spreja i u parku te centru šarao sve do čega je došao

U jednoj je koprivničkoj Facebook grupi članica maloprije objavila fotografije sprejem pošarane klupe, koša za smeće, tegli i fasada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×