18.7 C
Koprivnica
Srijeda, 1. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nove žarulje

U Novigradu Podravskom poboljšanjem javne rasvjete želi se pridonijeti akciji smanjenja svjetlosnog onečišćenja
U

Osim uštede struje, pa time i općinskog novca, na ovaj način želimo pridonijeti akciji smanjenja svjetlosnog onečišćenja, poručuju iz Općine Novigrad Podravski.

Ne propustite

U sklopu održavanja i poboljšanja javne rasvjete u općini Novigrad Podravski postavljene su četiri led lampe na mjestima gdje nije bilo javne rasvjete.

Tako su zamijenjene stare živine lampe, popravljeno 19 lampi, a za vanjsko osvjetljenje kapelice Sv. Juraja na vinogradarskom bregu Prkos, kao i crkve Presv. Trojstva u Delovima umjesto dosadašnjih reflektora od 1.000 W, postavljeni su led reflektori od 100 W i 200 W.

Također se provodi zamjena natrijevih lampi od 150 W u naselju Delovi koje će biti zamijenjene novim led lampama od 50 W. Do sada je zamijenjeno preko 30 lampi, a posao se nastavlja dok se ne zamijene sve natrijeve s novim led lampama.

– Osim uštede struje, pa time i općinskog novca, na ovaj način želimo pridonijeti akciji smanjenja svjetlosnog onečišćenja – poručuju iz Općine.

Foto: Općina Novigrad Podravski
Foto: Općina Novigrad Podravski
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Delicija

FOTO/VIDEO Đurđevčani uživali u slasnom prvosvibanjskom grahu u predivnom ambijentu Borika

Đurđevčani su se danas okupili kako bi tradicionalno proslavili Praznik rada ugodnim druženjem i, naravno, prvomajskim grahom. U lijepom ambijentu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×