15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
razvrstavanje otpada

U Legradu otvoreno reciklažno dvorište vrijedno dva milijuna kuna
U

Načelnik Sabolić u svom je obraćanju naglasio kako će se uspostavom reciklažnog dvorišta povećati stope odvojeno prikupljenog otpada iz miješanog komunalnog otpada na minimalno 60 posto s ciljem ponovnog iskorištavanja odvojenih resursa

Ne propustite

U Legradu je danas svečano otvoreno reciklažno dvorište vrijedno dva milijuna kuna koje mještanima omogućava prikupljanje, razvrstavanje i privremeno skladištenje otpada.

Projekt je u 85-postotnom iznosu financiran iz Kohezijskog fonda, a stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Događaju je prisustvovao župan Darko Koren koji je u prisustvu načelnika Ivana Sabolića svečano otvorio novi pogon.

Uz čestitke na otvorenju reciklažnog dvorišta, župan je naglasio kako Općina u svim svojim projektima ima podršku Županije i njezinih institucija, poput PORA-e.

– Moram istaknuti izvrsnu suradnju s Općinom Legrad koja spada u najaktivnije općine po pitanju korištenja EU sredstava. Sudjelovali smo u brojnim projektima kojima smo omogućili bolji životni standard naših građana, primjerice izgradnji Osnovne škole i dvorane, a svime što činimo nastojimo utjecati na bolje demografske prilike u ruralnim sredinama. Vjerujem da u tome i uspijevamo, a načelniku Saboliću posebno zahvaljujem na kvalitetnoj i konstruktivnoj suradnji. Čeka nas još mnogo zajedničkih projekata, od korištenja geotermalnih izvora do turizma te nas veseli nas razvoj ove Općine koja ima veliku perspektivu – rekao je župan te dodao kako se zalaže za koncept suradnje nekoliko općina po pitanju reciklažnih dvorišta naglasivši: „Reciklažna dvorišta se izvrsno uklapaju u koncept zbrinjavanja otpada kako je to kod nas zamišljeno i regulirano svim postojećim zakonima i odredbama. Dvorišta imaju svoju funkciju te sam uvjeren sam kako će se ova investicija isplatiti – kazao je Koren.

Načelnik Sabolić u svom je obraćanju naglasio kako će se uspostavom reciklažnog dvorišta povećati stope odvojeno prikupljenog otpada iz miješanog komunalnog otpada na minimalno 60 posto s ciljem ponovnog iskorištavanja odvojenih resursa. Ujedno je zahvalio svima uključenima u projekt te posebno Županiji na kontinuiranoj podršci u svim aktivnostima, kao i na sudjelovanju u opremanju reciklažnog dvorišta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×