23.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Belupo posluje uredno

Mediji se obrušili na Slaven, tvrde da nemaju love, iz kluba kažu da su to neistine i špekulacije
M

Iz koprivničkog su kluba opovrgnuli glasine i poručili da za veliku brigu razloga - nema.

Ne propustite

Slaven Belupo jučer se na svojim službenim stranicama priopćenjem oglasio o financijskom poslovanju kluba u 2020. godini. Iz kluba su se očitovali nakon što je nekoliko medija javilo kako je situacija u klubu zabrinjavajuća i kako su pred prvoligašem teški dani.

Tako u jednom tekstu stoji kako je Slaven godinama bio “sinonim za racionalno poslovanje i funkcioniranje u skladu sa svojim mogućnostima, ali situacija se sada drastično promijenila” i kako novog direktora Aleksandra Aleksovskog “čekaju pune ruke posla i teška misija ponovne stabilizacije kluba“, a u drugom da “klub čeka ozbiljno restrukturiranje i stezanje remena kako bi poslovanje bilo održivo“.

Iz Slaven Belupa opovrgnuli su takve navode.

– Uprava Nogometnog kluba Slaven Belupo ovim putem obraća se javnosti vezano na pojedine medijske špekulacije oko financijskog poslovanja kluba u 2020. godini u kojima se na neistinit način prikazuje isto.

Financijsko poslovanje Nogometnog kluba Slaven Belupo u prethodnoj je godini bilo uredno kao i u svim prijašnjima. Naš je klub obavezan predati financijski izvještaj Hrvatskom nogometnom savezu za potrebe licenciranja te FINA-i kao izvještaj poslovnog subjekta. Izvještaj za FINA-u predstavlja naš službeni financijski izvještaj koji komuniciramo svake godine na Skupštini kluba i u javnosti te je usporediv s izvještajima objavljenima unazad 20 godina poslovanja kluba.

Razlika između ova dva financijska izvještaja je u knjiženju ostvarenih transfera. Većina ostvarenih transfera Nogometnog kluba Slaven Belupo dogovorena je u obročnim otplatama, odnosno u ratama. FINA-in izvještaj bilježi uplaćene rate, dok HNS-ov odmah bilježi ukupnu cijenu transfera koji se, primjerice, može isplaćivati i u narednih tri, četiri ili pet godina.

Prema službenim izvještajima predanima u FINA-u ostvaren je prihod od 22.303.132kn te je ubilježen rashod od 23.371.992kn. Uz preneseni višak iz 2019. godine, rezultat poslovanja u 2020. godini je manjak prihoda u iznosu od 416.050kn što je logičan slijed nakon izazovne godine na svim poljima iza nas, uzrokovana prije svega COVID-19 pandemijom.

Klub redovno isplaćuje plaće  bez dana zakašnjenja, kako radnoj zajednici, tako i igračima. Na stabilnim je temeljima i gleda kako unaprijediti svoj rad i poslovanje, a nikako nije u situaciji da ga se treba spašavati – zaključili su u priopćenju.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zanimljiv vikend

[ČETVRTA NL] Imbriovčani žele pomrsiti račune Tehničaru, Molvarci se bore za čast, Legradu nova teška utakmica

Pet kola ostalo je do kraja još jedne sezone u 4. Nogometnoj ligi Bjelovar - Koprivnica - Virovitica. U...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×