24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DODJELA

FOTO Koprivnica je dobitnik certifikata Grad za mlade, priznanje preuzela zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž
F

Još jednom smo uvidjeli da gradovi rade pregršt kvalitetnih i inovativnih stvari koje možda i nisu toliko vidljive u javnosti, rekao je predsjednik Udruge gradova Željko Turk, koji je dodjeljivao nagrade.

Ne propustite

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice, danas je u Zagrebu na svečanoj dodjeli preuzela priznanje za dobiveni certifikat “Grad za mlade”. Predstavnicima devet hrvatskih gradova, koji su u sklopu prvog javnog poziva zadovoljili visoko postavljene kriterije, priznanja su dodijelili su Željko Turk, predsjednik Udruge gradova u RH i Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

Osim Koprivnice, certifikat “Grad za mlade” dobili su i Karlovac, Labin, Novska, Opatija, Rijeka, Šibenik, Varaždin i Zabok.

– Već u sklopu prvog poziva ostvareni su odlični rezultati. Još jednom smo uvidjeli da gradovi rade pregršt kvalitetnih i inovativnih stvari koje možda i nisu toliko vidljive u javnosti. Ovime ćemo na jednom mjestu okupiti mnoštvo praksi koje će ostali gradovi vrlo lako moći primijeniti. Na taj način profitirat će sve strane, a ponajviše mladi za koje će se otvoriti nove mogućnosti u njihovim lokalnim sredinama – rekao je Turk.

Nositelj ovog modela certificiranja je Udruga gradova, a partneri su Središnji državni ured za demografiju i mlade, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Mreža mladih Hrvatske i Savez društava “Naša djeca”.

Na prvi poziv javila su se ukupno 32 grada, a pred njih je stavljen 71 kriterij raspoređen u osam tematskih područja – participacija, demografski poticaji i mjere, zapošljavanje, mobilnost, zdravlje i sport, rad s mladima i kultura, obrazovanje i informiranje. Kriteriji su izrađeni na temelju analize postojećih modela u Europi te nakon njihove prilagodbe u hrvatski kontekst.

Osim priznanja, gradovi su dobili i zastavu koju mogu izvjesiti ispred gradske uprave, a u svakom od devet certificiranih gradova izradit će se grafit s lokalnim motivima i elementima Certifikata.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druženje i sport

FOTO Plazma Sportske igre mladih u Koprivnici su okupile tisuću učenika osnovnih škola, evo tko ide na završnicu

Na sportskom igralištu u sklopu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski okupilo se gotovo tisuću učenika osnovnih škola s područja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×