21.3 C
Koprivnica
Subota, 1. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Centar 112 “ugasio” 23 mobitela zbog lažnih dojava
C

Ne propustite

– Županijski centar 112 lani je zabilježio 26349 poziva, što je nešto više nego 2008. godine kada ih je bilo 25918, a u 854 slučaja je bilo riječ o zahtjevnijim intervencijama, od kojih vrijedi izdvojiti spašavanje 17 mađarskih raftingaša iz rijeke Drave i helikopterski prijevoz unesrećene osobe – rekao je Roman Sabol, načelnik Županijskog centra 112 u Koprivnici, na prijamu koji je u povodu obilježavanja trećeg obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 organizirao župan Darko Koren.

Sabol je izdvojio da je prošle godine zabilježeno smanjenje zlonamjernih ometajućih poziva te da je udovoljeno 23 zahtjeva za privremenim ili trajnim iskljućenjem mobitela zbog ometajućih i lažnih dojava na brojeve 92, 93 i 94. Najčešće se za tom mjerom posezalo zbog lažnih dojava o požaru te bespotrebnog čestog okretanja broja 112.

– Imali smo slučajeve da nas ista osoba nazove više desetaka puta u samo pola sata, ili su vatrogasci bespotrebno izlazili na teren, pa smo isključili te brojeve. Da bi to smjeli dovoljno je da zabilježimo tri uzastopna poziva s istog broja. Pomake na bolje, pak, bilježimo kad je riječ o pozivima djece. Zahvaljujući stalnoj edukaciji koju provodimo u svim osnovnim školama u našoj županiji sve manje mališana iz dosade zove 112 – naglasio je Sabol.

Pročelnik područnog ureda Ivan Skec izdvojio je da zaposlenici Centra 112 sve učinkovitije rješavaju i probleme većeg broja poziva radi jedne nesreće, što najčešće rade Romi. Župan Darko Koren naglasio je, pak, da je županijski Centar 112 među najučinkovitijima u Hrvatskoj te da se u vrlo kratkom roku uspio uspostaviti vrlo učinkovitu suradnju s policijom, liječnicima, vatrogascima i drugim službama te institucijama zaduženim za pomaganje građanima u nevolji.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

FOTO Novigraci iz četiri mjesta dobro profeštali, druže se u Podravini i upoznaju ljepote našeg kraja

Četiri Novigrada, Novigrad Podravski, Novigrad kod Zadra, Novigrad u Istri i Novigrad na Dobri, od 80-ih godina prošlog stoljeća...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×