17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SKUPINA SRČEKA

FOTO Đurđevački vrtićarci prošli su tjedan rezervirali za glazbu, učili o instrumentima i razvijali kreativnost
F

Najinteresantniji im je bio Raspjevani klavir, u koji su morali ubacivati loptice.

Ne propustite

Mališani iz dječje odgojne skupine Srčeka Dječjeg vrtića Maslačak prošlog su tjedna uz razne glazbene igre uvježbavala svoje vještine.

Razvijali su matematičke vještine, prilikom čega su pazili i na pravilan niz boja, a uparivanjem slika istih glazbenih instrumenata naučili su kako se koji instrument zove. U igri ksilofon, djeca su po veličini trebala poredati njegove pločice, dok su razvrstavanjem sličica u boji klasificirali instrumente te ih imenovali.

Vrtićarcima je najinteresantniji bio Raspjevani klavir, u koji su morali ubaciti loptice. Odgajateljice su s mališanima glazbeni centar nadopunile pokrivaljkom s raznim glazbenim instrumentima te izradile pravu Glazbenu cestu po kojoj djeca skaču u raznim smjerovima i ritmovima.

Provedbom ovih aktivnosti i razvijanjem glazbenih sposobnosti, kod djeteta se uvećava niz posebnih sposobnosti poput razvoja sluha, vida, verbalnog izražavanja, sposobnosti čitanja, matematičkih i kreativnih sposobnosti te socijalne prilagodljivosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Braća Radića

POMOZIMO “Radići” sudjeluju u natječaju RTL pomaže djeci, a treba im vaš klik! Evo kako glasati

Učenici OŠ "Braća Radić" Koprivnica snimili su video uradak kojim sudjeluju na RTL-ovom natječaju RTL pomaže djeci. Jedina su prijavljena...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×