12.6 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MNOGO MLADIH LICA

FOTO Slavenašima krenule pripreme, stigao Kocijan, vratio se Marković, trener Klafurić: Želimo biti prepoznatljivi, klub je svjestan smjene generacija
F

Šansu će u novoj sezoni dobiti mladi igrači pa su se tako s posudbi redom vratili Karlo Slukić, Filip Hlevnjak, Matko Zirdum, Tomislav Srbljinović, Niko Havelka, Arijan Brković i Marin Laušić. Da se radi i na pojačanjima, potvrdio nam je novi strateg Farmaceuta.

Ne propustite

Nogometaši Slaven Belupa danas su krenuli s pripremama za novu ligašku sezonu. Među dobro raspoloženom ekipom, koja je od 10 sati na domaćem terenu startala s prvim treningom, primjećujemo nova lica, ali prije svega mnogo mladih igrača.

Isto nam je rekao i kapetan Goran Paracki.

Paracki i ekipa u treningu // Foto: Dominik Smolak

– Puno je mladih, novih igrača. Pred nama je mjesec dana rada. Svi smo pozitivni nakon tri tjedna odmora, svježi i željni rada. Očekivanja su uvijek biti bolji nego prije. Želimo biti bolji nego što smo bili i na nama je samo da radimo, da slušamo trenera te stručni stožer i da te zamisli pretvorimo u dobre treninge i dobre igre. Nema straha, idemo svi hrabro u novu sezonu – kazao je.

Farmaceuti će vatreno krštenje imati 17. srpnja na Maksimiru, gdje gostuju u sklopu prvog kola HT Prve lige.

– Kad-tad moraš igrati protiv Dinama. Tim svaku utakmicu ide na pobjedu. Tako ćemo ići i tu utakmicu. Ne bojimo se nikog – zaključio je Paracki.

Novom treneru Deanu Klafuriću sviđa se grad.

– Koprivnica mi se čini prekrasnom, kao i uvijek. Bio sam tu puno puta prije. Volim grad i sretan sam što sam tu. Ekipu poznam otprije, pratio sam HNL i zaista ima fantastičnih igrača, ima legendi HNL-a u našem klubu. Kao trener sam sretan što sam došao među takve igrače – govori na početku.

Trener Klafurić // Foto: Dominik Smolak

Nova imena su vratar Ante Vuković, povratnik Antun Marković, zatim Adin Bajrić iz sarajevskog Željezničara, Mateo Kocijan, o čijem smo dolasku pisali, te Mihael Mlinarić, koji je zadnji angažman imao u slovenskoj Gorici. S posudbi su se redom vratili Karlo Slukić, Filip Hlevnjak, Matko Zirdum, Tomislav Srbljinović, Niko Havelka, Arijan Brković i Marin Laušić. Na treningu, s druge strane, više nema dosad prvog vratara Ivana Filipovića, kojemu je istekao ugovor.

Prednost će u nadolazećoj sezoni, kaže Klafurić, imati mladi.

Ovdje je i Antun Marković, dugogodišnji vratar Slavena // Foto: Dominik Smolak

– Želimo izgraditi prepoznatljiv stil igre koji je Slaven Belupo imao. Zadržat ćemo te stvari i pokušat ćemo nadograditi nešto novo na to da budemo, u svakom slučaju, prepoznatljivi i da probamo postići što bolje rezultate. HNL je prošle godine pokazao da rapidno raste, narastao je i još uvijek je u porastu. To očekujem od ove sezone. Klub nije postavio nikakve imperative, osim da probamo promovirati mlađe igrače u prvu momčad i klub je svjestan smjene generacije koja je potrebna. Pokušat ćemo pronaći u našim redovima mlade igrače koje je Slaven godinama unazad gledajući stvarao i prodavao u europske klubove. Ja ću dati sve od sebe da to ostvarim – rekao je.

Za pomoćnog mu je trenera klub postavo Želimira Mešnjaka, a ostatak stožera i dalje je isti.

Želimir Mešnjak // Foto: Dominik Smolak

– Sretan sam da sam zatekao takav stožer. Nema ga potrebe mijenjati. Dečki su adaptirani na igrače, igrači na njih, oni tu rade i rade jako dobro. Veliki su stručnjaci, čuo sam prije za njih, a sad sam ih i upoznao. Imam privilegiju da imam takve suradnike – zaključio je Klafurić, dodajući kako klub radi i na pojačanjima, koja će biti neophodna za pojedine pozicije.

Mateo Kocijan // Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekrasna!

Sestra Andrea oduševila nas ružičastom haljinom i prekrasnim osmijehom

Danas se održao 7. kongres medicinski sestara u dvorani Domoljub. To je ujedno bila prilika da se medicinske sestre, primalje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×