15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Koprivnica slobodna, radnik kod rudara

3. HNL SJEVER Tri kluba brane boje naše županije, Virovci u najtežoj situaciji: Čeka nas žestoka borba za opstanak, ali skupo ćemo prodati kožu
3

Sve utakmice prvog kola igraju se u subotu, s time da u ligi nastupa 11 klubova, a ne predviđenih 12, jer je Papuk iz više razloga izbačen iz natjecanja

Ne propustite

Amaterski nogomet vraća nam se u tjednu rutinu. U vikendu pred nama lopta će krenuti s centra u gotovo svim ligama, pa tako i u 3. HNL Sjever, gdje boje Koprivničko-križevačke županije brane tri kluba. Križevačkom Radniku i virovskom Podravcu pridružila se Koprivnica, dok su iz lige istupili, odnosno ispali Tehničar iz Cvetkovca i đurđevački Graničar.

Iako je liga trebala brojati 12 klubova, igrat će njih 11, jer je Papuk izbačen, a ždrijeb mu je u prvom kolu dodijelio upravo Koprivnicu. To, pak, znači da će Čiković i društvo u prvome kolu pauzirati, dok se Križevčani i Virovci bacaju u akciju. Što se tiče naših klubova, nekako najteži posao čeka Virovce, i to ne samo u prvome kolu, već općenito.

Prije nekoliko mjeseci uhvatili su se za slamku spasa i osigurali opstanak doslovno minutu do 12, a žestoka borba čeka ih i sada. Potvrdio nam je to i sam trener Podravca, Luka Kozić, napomenuvši da se svlačionica uveliko promijenila.

Iz Virja otišlo desetak igrača, zamijenili ih uglavnom mladići 

– Treba odmah naglasiti da smo oslabljeni za razliku od lani. Otišlo nam je desetak igrača, uglavnom kvalitetnih i to nam je veliki hendikep. S druge strane doveli smo mnogo mladih igrača, s kojima treba dodatno raditi i koji se tek trebaju naviknuti na seniorski nogomet. Ciljali smo i na neka iskusnija, kvalitetnija imena, ali nismo ih uspjeli dovesti – poručio je Kozić.

Sukladno tome, očekivanja Virovaca nisu velika i svjesni su da ih čeka žestoka borba za opstanak.

Križevčani imaju visoke ambicije // Foto: Ivan Balija

– Dobro radimo i treniramo, imamo i dobre rezultate u pripremnim utakmicama, ali čvrsto s obje noge stojimo na zemlji i nemamo nerealna očekivanja. Znamo što nas čeka i bit će teško, bit će borba kao što je bila i lani. Međutim, stvorili smo dobru klimu u svlačionici kako bismo ostvarili što bolje rezultate. Kažem, borit ćemo se, raditi maksimalno, ali borba za opstanak naša je realnost – ponovio je trener Podravca.

Pakleni raspored u uvodnih pet kola

Da stvar po Virovce bude još gora, ždrijeb ih uistinu nije mazio u prvih pet kola.

– Da, to je istina. U prva tri kola igramo protiv Bjelovara, Mladosti iz Ždralova i Radnika, nakon čega smo slobodni, pa nas čeka Međimurje. Dakle, gore ne može, jer sve su to kandidati za prva mjesta. Na nama je da što skuplje prodamo kožu i vjerujemo da nekome od njih možemo pomrsiti račune – zaključio je Kozić, čija momčad gostuje u Bjelovaru u subotu u 17.30 sati.

U isto vrijeme Križevčani će istrčati u Murskom Središću. Lani su tamo poraženi 2:0, ali su na ljestvici u konačnici stajali kud i kamo bolje. Visoke planove imaju i ovaj put, a nadaju se i bodovnom učinku na otvaranju sezone.

Križevčani, baš kao i lani, pucaju visoko

– Vjerujemo da bismo trebali biti jači i kvalitetniji. Želimo isti, ako ne i bolji rezultat nego prošle godine – rekao nam je trener Radnika, Dražen Kemenović, u razgovoru prije dva tjedna.

Križevčani su, također, doživjeli određene promjene u svlačionici, ne tako brojne kao Virovci, a opširnije o njima, kao i cjelokupnom stanju u prigorskom klubu možete pročitati ovdje. 

Mlađi Jambra pojačao je redove Koprivnice // Foto: NK Koprivnica

Kao što smo već naveli, Koprivnica je novak u ligi i slobodna je u prvom kolu tako da je trener Tomo Čiković dobio dodatno vrijeme za uigravanje momčadi. Ne sumnjamo kako mu je to dobro prošlo, jer su i koprivnički zeleni doživjeli brojne igračke promjene, što je bilo i potrebno s obzirom na višu ligu.

Koprivnicu, kao novaka u ligi, zadovoljila bi zlatna sredina

– Ne mislim da ćemo napasti gornji dio tablice. Zlatnom bih sredinom bio strašno zadovoljan za prvu sezonu. Teško je prognozirati. Imam igrače koji nisu igrali seniorski nogomet, premda imaju kvalitetu – poručio nam je Čiković prije desetak dana.

Kompletni razgovor s trenerom Koprivnice, čiji će puleni iduće srijede odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Osvita iz Đelekovca, možete pročitati ovdje.

Na kraju dodajmo kako se sve utakmice 1. kola u 3. HNL Sjever igraju u subotu, a raspored možete pogledati u nastavku teksta.

3. HNL SJEVER, 1. KOLO:
Virovitica – Međimurje
Varteks – Mladost (Ž)
Rudar – Radnik Križevci
Podravina – Polet (SMnM)
Bjelovar – Podravac
Koprivnica slobodna

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×