19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

VIDEO-FOTO Jakšić o stanju uz potok Koprivnica: Situacija je puno bolja nego prošle godine
V

Ne propustite

Kod svake obilnije kiše u na ulazu u Reku se redovito javljaju problemi // foto: Mario KosU Koprivnici je u protekla 24 sata palo čak 82 litre kiše po kvadratnom metru, ali načelnik gradskog stožera za zaštitu i spašavanje Mišel Jakšić ističe kako je situacija pod nadzorom i kontrolom.

 

– Moram zahvaliti našem Odjelu za izgradnju grada, Komunalcu i Koprivničkim vodama. Sve ono što je u nadležnosti Grada Koprivnice, a tu spadaju i Štaglinec, Draganovac i Starigrad, je pod kontrolom. Situacija na Čardi i Đelekovečkoj cesti u Koprivnici je apsolutno pod kontrolom, dok za Reku tražimo model, ali tamo je situacija dosta komplicirana – rekao je Jakšić.

Kraj potoka Koprivnica prisutne su dežurne službe, Koming je pripremio vreće s pijeskom, a u stanju pripravnosti su pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica.

– Napravili smo dosta toga u posljednje vrijeme i situacija je puno bolja nego što je bila prije sedam-osam mjeseci – istaknuo je Mišel Jakšić.

Policija je izvijestila da je od 11.10 sati u oba smjera otvorena državna cesta DC-41 u Reki. Također se i na ostalim dionicama državnih, županijskih i lokalnih cesta promet odvija te nema zastoja.

foto: Mario KosRazina vode pada, uspostavljene redovne mjere obrane od poplava

Na stranicama Koprivničko-križevačke županije objavljeno je kako je uspostavljena redovna mjera obrane od poplave na vodotocima Bistra koprivnička, Gliboki te Rog-Strug i obuhvati Đurđevac.

Danas ujutro u 9 sati održan je Stožer zaštite i spašavanja, analizirana je situacija i svi članovi stožera su se odazvali. Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednjih 48 sati palo je 82 litre kiše po metru kvadratnom.

Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice imala je više intervencija ispumpavanja vode iz podruma kuća na području Reke.

U 9 sati ujutro Hrvatske vode uspostavile su redovne mjere obrane od poplava.

Svi stožeri po okolnim općinama su se odazvali zajedno sa svojm dobrovoljnim vatrogasnim društvima i pripadajućom mehanizacijom. Prema zadnjim informacijama razina vode u spomenutim vodotocima pada i situacija je pod kontrolom.

NOVO: Poplavljene poljoprivredne površine

Općina Molve i Hlebine- znatni dio poljoprivredne površine je poplavljen ali kuće nisu ugrožene. Lokalni vodotoci Segovina, Brzava i Gliboki se izlijevaju na poljoprivredne površine. Znatan dio poljoprivrednih površina je poplavljen.

Stožer za zaštitu i spašavanje je na terenu i u ovom trenutku su u obilasku sljedećih općina: Drnje, Koprivnički bregi, Hlebine, Novigrad Podravski i Molve.

foto i video: Mario Kos

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×