17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradski odgovor HDZ-u: ‘Nemamo zakonsku ovlast rješavati vlasničke probleme stanara na Taraščicama’
G

Ne propustite

Koprivnički HDZ ukazao je na Gradskom vijeću, a kasnije i u priopćenju medijima, na probleme s kojima se susreću stanari osmorokatnica i uglovnice na Taraščicama. Danas smo dobili i traženi odgovor na to priopćenje iz koprivničke gradske uprave. 

Prema navodima HDZ-ova gradskog čelnika Ernesta Forjana, ”osnovni problem svim stanarima su imovinsko-pravni odnosi i upravo grad treba biti inicijator za rješavanje istih ukoliko ne želi i dalje ignorirati dugogodišnji problem. Zemljišta na kojima su izgrađene navedene zgrade dan-danas su još uvijek u gruntovnici upisana kao oranice u vlasništvu Tehnike, Hrvatskih šuma i HŽ-a. Iz tog razloga zgrade nisu etažirane i vlasnici stanova ne mogu izvaditi vlasnički list, odnosno gruntovni izvadak koji im je potreban kako bi ostvarili popust pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukoliko se ne riješe vlasnički odnosi stanari će već u 2016. plaćati kazne umjesto da dobiju popust”, upozorio je Forjan, uz dodatak:

”Ako je Koprivnica grad ‘energetske učinkovitosti’, onda neka gradska vlast barem bude učinkovita prema svim građanima jednako”.

KOMPLETNO PRIOPĆENJE HDZ-a

Iz koprivničke gradske uprave danas nam je stigao odgovor na priopćenje HDZ-a, u kojem se naglašava kako ”svako vlasništvo obuhvaća prava, ali i obveze vlasnika te Grad Koprivnica nema zakonsku ovlast rješavati predmetne vlasničke probleme s kojima se suočavaju vlasnici navedenih stanova, tim više što se danas s gotovo istim problemima suočava i većina vlasnika obiteljskih kuća koji svoje vlasničke probleme, u skladu sa zakonskim obvezama, rješavaju samostalno, angažiranjem za to nadležnih institucija i vlastitim sredstvima”.

Nadalje se navodi kako ”HDZ u svom priopćenju zahtijeva da Grad Koprivnica umjesto vlasnika stanova provodi poslove koje su ostali građani, vlasnici obiteljskih kuća provodili sami, čime HDZ traži povlašteni položaj građana vlasnika stanova u odnosu na građane vlasnike obiteljskih kuća. Osim što ovakav zahtjev nije u skladu sa zakonom, Grad Koprivnica smatra da u svom postupanju ni na koji način ne smije stavljati građane u neravnopravan položaj”.

KOMPLETAN ODGOVOR GRADSKE UPRAVE

U zaključku dopisa iz gradske uprave apelira se na vlasnike stanova, odnosno upravitelje da počnu pokretati postupke koje su po zakonu dužni provesti za nekretnine u svom vlasništvu.

„Grad Koprivnica će nakon njihovih zahtjeva za utvrđivanjem građevne čestice postupati sukladno zakonima, kako je i mogao svih proteklih dvadesetak godina da su zahtjevi bili podnošeni te uz to, kao i ostalim građanima biti na raspolaganju za svaku suradnju s tim u vezi, a u kojem smislu su već izrađeni prijedlozi postupanja i odluka koji se nadovezuju na predmetnu problematiku”, zaključuje se u gradskom priopćenju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

FOTO Rebeka Vidić iz Virja proglašena Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske: “Ovo je velika čast i zadovoljstvo!”

Jučer smo objavili kako je Koprivničanka Iva Hećimović proglašena Best modelom Sjeverozapadne Hrvatske. No, lijepim vijestima tu nije kraj. Još...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×