17.4 C
Koprivnica
Srijeda, 9. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ŽUPANIJSKA SMOTRa

FOTO Stella Ranogajec i Mihovil Maloča primili nagrade za najbolje uloge, Dramski studio Ludensa predstavljat će županiju na nacionalnom Festivalu
F

Inače, u subotu, u 20 sati, u Galeriji Mijo Kovačić, održat će se predstava Vic o Sizifu.

Ne propustite

Dramski studio Ludens teatra proteklu subotu s predstavom …Si dobro? nastupio je na 18. Županijskoj smotri kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije održanoj u organizaciji županijske Zajednice kulturno-umjetnički udruga i Gradskog kazališta Đurđevac. Predstava je rezultat partnerstva s Udrugom Kopriva u sklopu projekta KUPID.

Stella Ranogajec i Mihovil Maloča primili su nagrade za najbolju glavnu žensku i najbolju mušku ulogu, dok su Martini Treščec Godek i Karlu Kučandi kao voditeljima uručena nagrade za najbolju režiju.

Cijeli tim Dramskog studija, pak, nagrađen je za najbolji tekst, a tu je i nagrada za najbolju predstavu te će tako predstavnik Koprivničko-križevačke županije na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera biti Dramski studio Ludens teatra.

Inače, u subotu, u 20 sati, u Galeriji Mijo Kovačić, održat će se predstava Vic o Sizifu.

Foto: Ludens teatar

– Predstava Vic o Sizifu – fejk mit o bogovima i ljudima – opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i poput Camusa (Mit o Sizifu) nas zapitkuje je li Sizif najveći lukav među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti. Je li vječno guranje kamena pravedna kazna ili samo nepravedno iživljavanje egoističnog boga? Jesu li Camusove metafore o Sizifu kao radniku ili o Sizifu kao Don Juanu i dalje ekskluzivne, ili Sizifa, sada kao vic junaka, možemo promatrati i kao mačo-kapitalista, odnosno kao kič-ljubavnika?
Jednostranost antičkog mita, koji dominantno brani bogove – muškarce, umanjuje boginje – žene, a smrtnike – ljude čini besmislenim herojima te višeslojnost Camusova teksta otkrili su nam da se u Sizifovom poslu ipak skriva i smisao, a da Sizifa, osim sretnim, možemo zamisliti i tužnim – stoji u opisu predstave čiji je redatelj Ivan Planinić, dramaturginja Ivana Vuković, a glumac Karlo Mrkša.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenome dućanu, Orro baru i Hotelu Podravina. Za rezervacije i informacije nazvati 097-758-33-67.

Foto: Ludens teatar
Foto: Ludens teatar
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

LOV U MUTNOM

Ovako neki “varaju” kameru za nadzor brzine, ovim trikom radite prekršajno djelo

Sve veći broj postavljenih kamera za nadzor brzine neke je vozače naveo na pronalaženje alternativnih rješenja, pa i trikova...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×