Vlasnici restorana odavno su svjesni da je izgradnja brenda jedan od važnih elemenata uspješnog restoranskog poslovanja. Koprivnički hotel Zlatan u to ne mora puno ulagati jer ime njihove nagrađivane kuharice, Nikoline Lončar, već dovoljno govori samo za sebe i garancija je kvalitetno pripremljene i ukusne hrane.
Šefica kuhinje i voditeljica restorana, Nikolina, uz titulu državne prvakinje, postigla je odlične rezultate i na svjetskim natjecanjima te donijela kući brojne medalje.
Danas je u njenom restoranu na Varaždinskoj cesti u Koprivnici održana promocija sezonskog jelovnika koji koprivničkim ljubiteljima dobre hrane donosi brojne novosti, bazirane na podravskim starim jelima u novim, modernim varijantama.
Tako će od sutra svi koji svrate u ovaj poznati koprivnički ugostiteljski objekt moći uživati u brojnim specijalitetima od koprive, buče, gljiva s dodacima meda, čilija, agave…
Uzvanici su na otvorenju imali priliku kušati piletinu s bučom, mini burgere s tijestom od koprive, rolade sa svježim sirom i paprikom, marinirane tikvice, rolice s koprivom, povrće sa žara, teletinu u raznim varijantama, umak od gljiva, lungić u parmezanu, puretinu u buči, smuđ u umaku od koprive, pire od buče, ali i deserte poput baklava s tijestom i sirupom od koprive, dizanog kolača s orasima ili makom, tortu od kestena, buče…uglavnom, na novom će jelovniku svatko sigurno pronaći nešto za sebe, pa i oni koji ne konzumiraju mesne prerađevine jer je Nikolina osmislila i slatke zalogajčiće za vegetarijance.
Restoran Zlatan ili nekad prije Močilska klet počela je s radom još davne 1966.
Trudom sadašnjih i bivših vlasnika došli su do restorana koji spaja modernu i tradicionalnu kuhinju.
Iskorak u poslovanju hotela Zlatan pohvalio je i direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan prema čijem mišljenju bi se u svim koprivničkim restoranima trebala nuditi jela od koprive, namirnice koja nadaleko i naširoko pronosi ime našeg grada.
– Do sada je to sramežljivo postojalo, no ovo je kruna ugostiteljstva i odlična ekipa. Kopriva ima jako duboki korijen, treba joj dugo da se ista razraste, ali nadam se da će u tome uspjeti i s godinama postati prepoznatljiv brend ne samo Koprivnice, nego i županije, rekao je Labazan koji je danas bio domaćin brojnim gastro novinarima i food blogerima koji su upoznali ljepote Koprivnice. Tijekom dana prezentirani su im brojni proizvodi koje smo godinama osmislili i izradili uz dodatak ove biljke, a koju se brendira posljednjih 18 godina, poput pive, čaja, parfema, čokolada, pralina, tjestenine.
Čestitke na upornosti i kvalitetnom radu te nastavak još boljeg poslovanja ekipi hotela Zlatan uputio je i župan Darko Koren.