21.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO-VIDEO: Bolan poraz // Hrvatska u koprivničkoj ‘sauni’ minimalno izgubila od Švedske
F

Ne propustite

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u nedjelju je u Koprivnici odigrala prvu utakmicu kvalifkacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj. Naše su rukometašice većinu vremena imale vodstvo, ali je na kraju Švedska odigrala mirnije u završnici i ostvarila pobjedu od jednog pogotka razlike. Uzvratna utakmica igra se 14. lipnja u Stockholmu.

Hrvatska je vrlo dobro otvorila utakmicu, igralo se čvrsto u obrani, Žderić je bila raspoložena, a švedski napad zaustavljen. Naše su igračice imale prednost od tri do četiri pogotka razlike, i sve je u početku izgledalo lijepo, ali znalo se da Švedska ima kvalitetu kojom se može vratiti u utakmicu. 

Igračicama nije bilo lako u ”sauni” izuzetno vruće koprivničke gimnazijske dvorane, a izbornici su čestim rotacijama pokušavali zadržati svježinu i ritam. Hrvatska je na odmor otišla s +3, da je tako ostalo i na kraju, bilo bi odlično. Međutim, Švedska se vratila, ponekad možda i uz neujednačen sudački kriterij, te je u završnici preokretom došla do minimalne pobjede. 

Mrđenova je ekipa u drugom poluvremenu ostala bez pravih rješenja u napadu, nije Andrea Penezić sve mogla sama, pomogle su Kožnjak i Bašić, ali to nije bilo dovoljno. Švedska je često igrala i s ”markerom” kad bi imala isključenu igračicu, to joj se i isplatilo, a Bundsen je u nastavku nadvisila nevidljivu Žderić. 

– Još ništa nije gotovo, idemo u Švedsku pobijediiti. Žao mi je što smo izgubile jer smo cijelu utakmicu imale vodstvo, ali sad moramo skupiti glave i biti jake u Stockholmu – rekla je Maja Sokač, nova kapetanica hrvatske reprezentacije. 

Kristina Elez nije se upisala među strijelce // Foto: Mario Kos

KVALIFIKACIJE ZA SP, PRVA UTAKMICA

HRVATSKA – ŠVEDSKA 23:24 (11:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 1500. Suci: Ferenc Bonifert i Viktor Olah. Delegatkinja EHF-a: Zuzana Fuleova.

HRVATSKA: Kapitanović, Žderić (7); Nemaškalo, Kožnjak 3, Čović, Gaće 1, Mičijević 1, Elez, Penezić 6(2), Sokač 6(2), Milanović Litre 2, Džono, Marić, Franković, Nikšić, Bašić 4. IZBORNIK: Goran Mrđen.

ŠVEDSKA: Bundsen (14), Grubbström; Tegstedt, Blohm 1, Sand 2, Ek, Ahlm 1, Torstensson 5, Gullden 1(1), Dafe, Hagman 5, Wallen, Jacobsen 1, Oden, Alm 7, Johansson 1. IZBORNICI: Thomas Sivertsson i Helle Thomsen.

SEDMERCI: Hrvatska 5(4), Švedska 1(1).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 min. Milanović Litre, Penezić, Džono, Bašić), Švedska 12 min. (Oden 2+2, Torstensson 2+2, Jacobsen, Gullden).

IGRAČICA UTAKMICE: Jenny Alm (Švedska).

foto: Mario Kos

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

međunarodni dan primalja

FOTO/VIDEO Dan otvorenih vrata koprivničkog rodilišta, babica Biba: Porod je normalna pojava i svi smo to preživjeli, a najbolje je kad je prirodan, vaginalan

Međunarodni dan primalja obilježava se 5. svibnja, a tom se prilikom danas u koprivničkom rodilištu održavaju Dani otvorenih vrata. Budući...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×