Obiteljski hotel Crnković smješten u središtu Ludbrega, u Ulici Petra Zrinskog, jedan je od zaštitnih znakova ludbreške turističko-ugostiteljske ponude.
Hotel je prošle godine obnovljen i svečano otvoren kao hotel s tri zvjezdice. Odiše inovativnošću, kreativnošću i željom da ponudi nešto drugačije.
U prizemlju je caffe bar i a la carte restoran s odvojenim prostorom za pušače i nepušače, a u dvorištu banketna dvorana za 250 gostiju u kojoj se održavaju svadbene svečanosti, razna događanja poput izložbi vina, proslava rođendana, krštenja te obilježavanja raznih prigoda. Vlasnici se trude što više ugoditi gostima i pružiti obiteljsko ozračje.
Hotel ima 15 soba i to 13 dvokrevetnih i dvije jednokrevetne koje su povezane u sustav tzv. inteligentnih soba. Svaka je opremljena s kupaonicom, LCD televizorom, mini-barom, sefom pa sve do besplatnog bežičnog pristupa internetu. Sobe su ukusno i moderno namještene kako bi se gostu pružio što ljepši i ugodniji smještaj.
Uz goste koji dolaze poslovno, u hotelu borave stranci, a vrlo često smjeste se hrvatska rukometna i nogometna reprezentacija te prvoligaški nogometni klubovi koji, prigodom gostovanja na terenu u Koprivnici, u ludbreškoj idili traže mir.
U caffe baru s 25 sjedećih mjesta nude širok izbor toplih napitaka, osvježavajuće cijeđene sokove, limunadu te alkoholna pića među kojima se ističe više vrsta ginova i gin tonika.
U ponudi pića posebnu pažnju obratili su i na izbor vina.
Odabrano je desetak vinara vinogradara kontinentalne Hrvatske iz naše okolne tri županije koji su dobili priznanje na Decanteru, najvećem svjetskom vinskom natjecanju.
Osoblje će, tako, gostima, ponajprije ženama, ponuditi decilitar vina poznatih vinara ili fini šampanjac koji poslužuju na čaše.
Prekrasno uređen restoran za boravak 50 osoba, koji se nalazi u sklopu hotela, ponovno je otvorio svoja vrata 23. listopada. U ugodnom ambijentu, gosti imaju priliku isprobati ponudu i novitete koje su za njih pripremili vrhunski kuhari.
Osim klasičnih jela poput tjestenine, rižota, lazanja, juha, hladnih i i toplih predjela, priloga, deserta, u ponudi je osam vrsta pizza. Tu je i veliki izbor ribljih jela, burgera, jela od mesa: lungić sa žara, bečki i zagrebački odrezak, rolada od piletine u umaku od šampinjona, piletina s povrćem iz woka te specijaliteti svjetskih kuhinja.
Za sve ljubitelje sočnih odrezaka ili steakova pripremaju prave poslastice: Ribeye steak, T-bon steak, Beefsteak Turnedo, zatim grill, ćevape, pljeskavice, BBQ specijalitete poput krilca i rebarca u slatko-ljutom ili BBQ umaku.
– Pratimo trendove i nastojimo zadovoljiti zahtjeve gostiju, jer doživljaji su ono što gosti sa sobom nose, što preporučuju svojim prijateljima, poznanicima i zbog čega se vraćaju – kažu.
U ugodnom ambijentu restorana moguće je organizirati i obiteljske proslave, a idealno je mjesto i kad poželite počastiti prijatelje i društvo. Tijekom dana možete doći na poslovni ručak, dovesti primjerice ozbiljnog klijenta ili poslovnog partnera, jer svakodnevno restoran nudi velik izbor odlične hrane svjetskih kuhinja, ponajprije američke, meksičke i bečke, a tu je i usluga cateringa.
– Naši ljudi sve više borave u inozemstvu, u Njemačkoj, upoznati su s njihovom ponudom koju smo prenijeli u naš restoran. Bečku kuhinju želimo ponuditi i mladima koji žele isprobati nešto novo – kažu.
Kreativnu ponudu oplemenili su i meksičkim jelima poput tortilja, enchilada i quesedillas, a uz internacionalna jela nude specijalitete kuće: ludbrešku, bolognese i pustaca šniclu koje gosti posebno vole.
Za vrijeme lockdowna, kada su svi ugostiteljski objekti bili zatvoreni, prilagodili su svoje poslovanje i uveli uslugu hrane za van, kako bi gosti mogli uživati iz sigurnosti svog doma, kad već ne mogu u restoranu.
– Nudimo osam vrsta toplih kupki s različitim menijima za 4 do 8 osoba. U ponudi je domaći menu, riblji, gurmanski, obiteljski menu, svečani, gorički, dječji party menu i ludbreški menu. Samo nas nazovete i podignete – kažu.
Gastronomska priča namjerava se i dalje razvijati, a namjera je prirediti tjedne hrane, poput Tjedna burgera, Tjedna meksičke kuhinje… i to s akcijskim cijenama.
Sljedeći korak je dnevna ponuda kolača iz domaće radinosti te bezglutenskih kolača. Proširit će jelovnik na veganska i vegetarijanska jela.
Večera u restoranu prilika je za uživanje u ukusnoj hrani, dobrom društvu i pravom ambijentu, upravo onakvom kakav vas čeka u restoranu Hotela Crnković u Ludbregu.
U dvorištu hotela je i veliko parkiralište.
Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 042 / 810-727.
Po starom dobrom običaju, za događaj proslave skorašnjeg Martinja koje se slavi 11. studenoga, pripremaju prigodan meni. Bit će, tako, ponuđena tradicionalna martinjska jela poput dinstanog zelja s buncekom, restanog krumpira, pečenih kobasica ili krvavica te tradicionalni domaći ručak: patka s hajdinskom kašom i pohanci s mlincima.
U nastavku donosimo Martinjski menu koji će biti u ponudi od četvrtka do nedjelje, 11. do 14. studenoga.
1. Gorička plata za 4 osobe: ludbreška juha od gljiva, buncek, svinjsko pečenje, kiselo zelje, restani krumpir, 4 x 0,1 mladog ludbreškog vina – cijena: 280 kuna
2. Domaća plata za 2 osobe: ludbreška juha od gljiva, 1/2 patke, pureći pohani medaljoni, hajdinska kaša, mlinci, 2 x 0,1 mladog ludbreškog vina – cijena: 140 kuna