21.8 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Veličanstveno slavlje prve Mlade mise u Stepinčevoj župi Koprivničanca vlč. Nikole Tomaševića
V

Ne propustite

Mladoj misi na Lenišću u nedjelju je prisustvovalo više stotina vjernika. Tomašević, koji je u varaždinskoj katedrali za svećenika zaređen 13. lipnja, nije skrivao sreću i zahvalnost.

U koprivničkoj Župi blaženog Alojzija Stepinca u nedjelju je pred više stotina vjernika održana Mlada misa vlč. Nikole Tomaševića. To je ujedno bila i prva Mlada misa u 15-godišnjoj povijesti ove koprivničke župe.

Mladomisnik je za svećenika zaređen 13. lipnja u varaždinskoj katedrali. Slavlje Mlade mise započelo je ispred Tomaševićeva roditeljska doma. Nakon što je dobio roditeljski blagoslov, formirala se procesija prema pastoralnom centru na Lenišću. Prije samog misnog slavlja mladomisniku i svim okupljenima obratio se župnik vlč. Krunoslav Pačalat. Propovjednik je, pak, bio mons. Zvonimir Sekelj, Koprivničanac na službi u zagrebačkoj Župi sv. Blaža.

Mlada misa vlč. Tomaševića ujedno je bila i prva mlade koprivničke župe // Župa bl. Alojzija StepincaNa kraju veličanstvenog slavlja okupljenima se obratio i sam mladomisnik, ne skrivajući sreću i zahvalnost.

“Današnji dan ima dvije posebnosti. Prva je da bi danas, kada bi naš blaženik Alojzije Stepinac bio živ, slavio svoj imendan. I ne vjerujem da je slučajnost da ovog ljetnog dana slavim prvu mladu misu u Župi blaženog Alojzija Stepinca na njegov imendan. Vjerujem da je s nama molio. A druga je posebnost ta da je danas prvi dan ljeta, dan kada je noć najkraća, a dan najduži. Baš je ovoga dana Bog odlučio podići stup oblaka kojim će rasvijetliti svoj narod i privesti ga bliže k sebi”, istaknuo je vlč. Tomašević, a prenosi portal Župe blaženog Alojzija Stepinca.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ugovor na dvije godine

Podravka Vegeta potpisala novo pojačanje, u Koprivnicu stiže brončana reprezentativka

Podravka Vegeta priprema se za polufinale Kupa sredinom svibnja u Poreču, no ujedno i radi kadrovske "križaljke" za sljedeću...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×