12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kajkavska riječ i podravska popevka dali su posebnu notu ovogodišnjem Zimskom vašaru i Čvarak festu u Karancu
K

Po prvi put posjetitelji su mogli kušati i neke podravske delicije koje su uz domaće ocvirke pripremile članice Sigečkog srca.

Ne propustite

Popularni gruntovečki humor, lepa kajkavska riječ i podravska popevka dali su posebnu notu ovogodišnjem Zimskom vašaru i Čvarak festu u Karancu. Dudek, Regica, Cinober i Presvetli brojne su turiste iz raznih dijelova Hrvatske i sudionike ove tradicionalne turističke manifestacije nasmijali do suza, a sigečki Mišo Kovač, kao gost iznenađenja, raspjevao je sve prisutne. Oduševljeni su bili i dožupan Osječko- baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob koji su KUD-u Gruntovec uputili poziv za ponovno gostovanje.

Zimski vašar i Čvarak fest izvorne su turističke manifestacije koje promoviraju ne samo tradicijski način pripreme čvaraka, nego i ostale autohtone proizvode, a po prvi put posjetitelji su mogli kušati i neke podravske delicije koje su uz domaće ocvirke pripremile članice Sigečkog srca. Posebno su tražene bile kukuruzne pogačice i zlevanka, pa je ovo gostovanje udruge Sigečkog srca u kojem djeluje i KUD Gruntovec bila odlična promocija Podravine.

Članovi udruge upoznali su se sa znamenitostima ovog dijela Hrvatske, razgledali su osječku Tvrđu, zapalili svijeće ispred crkve Gospe od utočišta u Aljmašu, isprobali erdutska vina i na kraju prepuni emocija posjetili Vukovar i odali počast žrtvama grada heroja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×