12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STATISTIČKI POKAZATELJI

Svaki peti Podravac i Prigorac na HZZ-u prima novčanu naknadu, no brojka je za čak 41 posto manja u odnosu na prošlu godinu
S

Zaključkom studenoga, u Koprivničko-križevačkoj županiji bilo je 1659 nezaposlenih osoba. U odnosu na listopad govorimo o 19 nezaposlenih manje. U studenome 2020., pak, bilo je 612 manje nezaposlenih osoba.

Ne propustite

Suradnici u praktičnoj nastavi, profesori medicinsko-biokemijskih predmeta te zidari bila su najtraženija zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji u listopadu, pokazali su prije mjesec dana objavljeni podaci križevačkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na sredini smo prosinca i na kraju 2021. godine, što znači da je HZZ isporučio informacije o kretanju (ne)zaposlenosti tijekom studenoga. U odnosu na listopad, sada se u Podravini i Prigorju traže tehničari/ke za mehatroniku (29), prodavači/ce (17), odgojitelji/ce predškolske djece (12) i monteri/ke metalnih konstrukcija (12), kao i kuhari/ce, konobari/ce i čistači/ce (10) ili diplomirani ekonomisti/ce i tesari/ce (9).

Ukupno je križevački ured tijekom 11. mjeseca zabilježio 342 otvorena radna mjesta, što je 42,1 posto manje u odnosu na listopad te 11,4 posto više nego u istome periodu prošle godine.

Zaposleno je 206 osoba, bez posla ostalo ih je 207

Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 297 osoba, od čega je njih 206 zaposleno. Raščlanili su i taj broj, dobivši da je 190 osoba zasnovalo radni odnos, a 16 krenulo s drugim poslovnim aktivnostima. Redovito se spominje prerađivačka industrija, u kojoj je i sada novozaposleno najviše osoba, 35, a pet manje ugovore je potpisalo s poslodavcima iz branše popravaka motornih vozila i motocikala.

Ilustracija // Foto: Envato Elements

Malo je manji broj novoprijavljenih osoba na križevački HZZ. U pitanju je 278 Podravaca i Prigoraca, s time da je njih 207 donedavno imalo posao. Ostali se odnose na pojedince koji su se bavili drugim poslovnim aktivnostima, završili školu ili su, jednostavno, bili neaktivni. Kao i uvijek, s obzirom na veličinu grada, najviše novih imena u evidenciji HZZ-a jesu Koprivničanke i Koprivničanci (172). Slijede Đurđevanke i Đurđevčani (59) te Križevčani i Križevčanke (47). Opet je tu prerađivačka industrija u kojoj se više nije vidjelo 57 osoba, najviše od svih područja.

Najviše nezaposlenih završilo je srednju škola za zanimanja do tri godine

Zaključkom studenoga, u Koprivničko-križevačkoj županiji bilo je 1659 nezaposlenih osoba. U odnosu na listopad govorimo o 19 nezaposlenih manje. U studenome 2020., pak, bilo je 612 manje nezaposlenih osoba. U Koprivnici posao nema, a da se nalaze u tablicama HZZ-a, 1040 osoba, u Đurđevcu 449, a u Križevcima 170.

Najviše nezaposlenih ima završenu srednju školu za trogodišnja zanimanja i školu za kvalificirane i visokokvalificirane radnike (453), nakon čega idu osobe s osnovnom školom (358) te osobe s četiri i više godina dugom završenom srednjom školom (327).

Novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti, kažu podaci HZZ-a, na našem području u studenome koristilo je 347 osoba. Drugim riječima, otprilike svaka peta osoba na HZZ-u koristi tu mogućnost. Usporedimo, ta je brojka za deset korisnika manja od listopadskog broja te za čak 246 manja gledajući studeni 2020. godine. U postotku – 41,5 posto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×