22.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VIKEND REKORDERI

Leteći motociklist prekoračio brzinu za preko 50 kilometara na sat, 56-godišnjak u Hlebinama nakon ručka vozio s gotovo 2,5 promila
L

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke izvršili s nadzor nad ukupno 343 vozača te je sankcionirano 270 prometnih prekršaja od čega 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Ne propustite

Tijekom prošlog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega četiri s ozlijeđenim osobama. U pet slučajeva, uzrok je bila neprilagođena brzina, dok su za preostale nesreće krive oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i ne držanje životinje pod nadzorom.

Službenici PU koprivničko-križevačke izvršili su nadzor nad ukupno 343 vozača te je sankcionirano 270 prometnih prekršaja, od čega 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, a 132 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja. Tijekom provedbe pojačanog nadzora prometa četiri vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv dvojice provedeni su žurni prekršajni postupci, a na izdržavanje izrečene kazne zatvora predan je jedan vozač. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na dva osobna automobila primijenjena je sankcija privremenog oduzimanja.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 15:34 sati u Kenđelovcu, gdje je vozač upravljao motociklom krećući se brzinom od 122 km/h iako je brzina kretanja vozila na datoj dionici državne ceste ograničena na 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 14 sati u Ulici Stjepana Radića u Hlebinama, kod 56-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,38 promila upravljao osobnim automobilom. Naknadnom provjerom sustava utvrđeno je kako je riječ o recidivisti, pa je vozač uhićen i od istog je privremeno oduzet osobni automobil kojim je prekršaj počinjen.

Također, u prometu su zatečena dvojica recidivista koja su počinili četiri prekršaja, odnosno dva prekršaja upravljanja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, prekršaj upravljanja vozilom B kategorije za vrijeme trajanja zaštitne mjere i prekršaj upravljanja vozilima za vrijeme kada je vozačka dozvola ukinuta i poništena radi prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kolektivni ugovor

Nema više konobarenja i kuhanja za sadašnji minimalac, od 1. svibnja plaće rastu i do 20 posto!

Do kvalitetnih konobara i kuhara teško je doći, pa je jedan od načina i primjerena plaća. No, sigurno ima...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×