21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 7. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZANIMLJIVA PUBLIKACIJA

Književnik Ivica Prtenjača u koprivničkoj knjižnici predstavlja nagrađivani roman Sine, idemo kući
K

Za spomenutu knjigu autor je dobio VBZ-ovu književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman u 2021. godini.

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica Fran Galović će u srijedu, 2. ožujka s početkom u 18:00 sati održati predstavljanje knjige Sine, idemo kući autora Ivice Prtenjače.

Za spomenutu knjigu autor je dobio VBZ-ovu književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman u 2021. godini.

Književnik Ivica Prtenjača rođen je 1969. godine u Rijeci gdje je studirao kroatistiku na Pedagoškom fakultetu. Radio je kao čitač vodomjera, naplatničar plina, dostavljač sladoleda, skladištar, građevinski radnik, galerist, serviser vatrogasnih aparata, trgovac, knjižar, voditelj marketinga i glasnogovornik.

Objavio je više knjiga poezije i proze od kojih su najpoznatije Dobro je, lijepo je, Pisanje oslobađa, Uzimaj sve što te smiruje, Brdo, Tiho rušenje i Plivač. Od spomenutih knjiga čitatelji ga najbolje znaju po dvostruko nagrađenom romanu Brdo prema kojem se trenutno snima igrani film.

Knjiga Sine, idemo kući govori o četveročlanoj obitelj koju čine otac, majka i dva sina, a od kojih je jedan tek spomenut, a drugi je nositelj priče. Autor im ne daje imena i to vjerojatno ne samo iz namjere jačanja univerzalnosti teme, već možda i stoga što su nazivima otac, majka i sin još jače istaknute  njihove odrednice i obiteljska povezanost.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prometna infrastruktura na sjeveru Hrvatske

KONFERENCIJA O PROMETU Koren: Imamo svoju cestu zvanu čežnja, Jakšić: Našim građanima je debelo prekasno

- Kad govorimo o našoj županiji onda moram reći da smo mi također jedan prostor, koji u pravilu, kao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×