12.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bod na Poljudu // Slaven Belupo nakon vodstva od 2:0 osvojio bod protiv Hajduka
B

Ne propustite

Slaven Belupo i dalje je bez pobjede na Poljudu, no ovaj put bio je dosta bliže nego na ranijim gostovanjima kod Hajduka. Vodili su Farmaceuti s 2:0 nakon prvih 45 minuta pogocima Crepulje i Ozobića, no u nastavku su za Hajduk izjednačili Maloku i Milović. Obje momčadi i dalje čekaju prvu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni.

Hajdukov trener Damir Burić na klupi je ostavio Andriju Balića i Francka Ohandzu. Očekivalo se da će Poljud opet biti dobro ispunjen nakon velikog slavlja protiv Stromsgodseta u četvrtak, no ipak je došlo manje od 10.000 ljudi.

Željko Kopić na Poljudu je već slavio s Lučkim i sa Zagrebom te je s optimizmom u Split poveo i Farmaceute. Opet je malo iznenadio s postavom, od prve minute u veznom redu krenuo je Nikola Jambor, a na lijevoj strani napadačke trojek bio je Petar Brlek. Od početka je desno u napadu krenuo bivši igrač Hajduka Filip Ozobić.

Prvu prijetnju gosti iz Koprivnice kreirali su u 4. minuti, kad je nakon akcije Ejupija i Ozobića Jambor s ruba kaznenog prostora tukao iznad grede. U 8. minuti Brlek je bio u naletu, ali je ubačenu loptu ispred njega u korner izbacio Milović.

0:1 Crepulja (19)

Slaven Belupo poveo je u 19. minuti. Iskoristili su Farmaceuti propuste u obrani Hajduka, Ljuban Crepulja i Muzafer Ejupi odigrali su lijep dupli pas te je Crepulja izašao sam pred Kalinića i lako pogodio njegov donji lijevi kut za 0:1.

Torcida je u 20. minuti zapjevala ‘Moju domovinu’ kako bi podjetila na 20. godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja.

Caktaš je u 23. minuti tukao slabo, Rozman je uhvatio loptu.

0:2 Ozobić (26)

Pogriješio je Jefferson, poslao je preslabu loptu prema Miloviću koju je presjekao Filip Ozobić i sam izbio pred Hajdukovog vratara. Nije Ozobić imao težak zadatak, loptu je rutinski smjestio isto kamo i Crepulja i bilo je to 0:2.

Filip Ozobić zabio je bivšem klubu // Foto: Arhiva

U 30. minuti Paracki je glavom tukao iznad gola, a u 37. minuti u kontru su krenuli Ozobić i Crepulja, ali završno dodavanje Ozobića nije bilo precizno.

Udarac je u 41. minuti iskušao i Ejupi, ali bilo je to slabo i Kalinić je uhvatio loptu.

Na poluvremenu su Farmaceuti mogli biti vrlo zadovoljni, imali su vodstvo od 2:0 na stadionu na kojem nikad nisu pobijedili, a Hajduk im niti jednom nije ozbiljnije zaprijetio.

Na početku drugog poluvremena Burić je umjesto defenzivnog veznog Jeffersona uveo ofenzivno orijentiranog Elvira Malokua. Upravo je taj mladić zaslužan za smanjenje rezultata.

1:2 Maloku (58)

Delić je pogriješio u klizećem startu, lopta mu je prošla ispod nogu i došla do Malokua koji je prebacio loše postavljenog vratara Rozmana i postigao prekrasan pogodaka za 1:2.

U 60. minuti Jambor je tukao pored vratiju, a u 63. je opasan udarac uputio Vlašić, lopta je otišla malo pokraj vratnice. Kopić je izvadio Ozobića i Brleka, a u igru ubacio Savića i Štigleca koji je zauzeo mjesto na lijevom boku obrane, a Delić je prešao naprijed.

2:2 Milović (70)

Hajduk je brzo izveo korner, Tudor je ušao u kazneni prostor i poslao povratnu loptu za kapetana Gorana Milovića koji je odlično reagirao i pogodio donji lijevi kut vratara Rozmana za izjednačenje, 2:2.

Hajduk je pokušao doći do potpunog preokreta, ušao je i Ohandza, na drugoj strani Ejupija je zamijenio Marciuš. Domaći su visoko podigli obranu i tako ostavili dosta prostora za suparničke kontre. 

Imao je Slaven Belupo u završnici nekoliko obećavajućih akcija koje nije uspio završiti na pravi način. U 75. minuti obrana Hajduka blokirala je pokušaj Jambora, potom u 82. minuti Kalinić uz poteškoće brani udarac Delića iskosa. Marciuš je bio u prilici u 84. minuti, ali je i on gađao u blok.

Do kraja promjena nije bilo, a u 4. minuti nadoknade Savić je iskosa opasno tukao, ali je Kalinić izbio u korner. Farmaceuti su osvojili vrijedan bod na novom teškom gostovanju, mogu žaliti i za pobjedom, dok Hajduk na kraju može biti sretan što je izbjegao poraz.

U sljedećem kolu Slaven Belupo će u nedjelju, 9. kolovoza s početkom u 21 sat ugostiti momčad Osijeka.

MAXTV PRVA LIGA, 4. KOLO

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:2 (0:2)

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 8530. Sudac: Bebek (Rijeka).

HAJDUK (4-3-3): Kalinić – Tudor, Bilij, Milović, Pejić – Sušić (od 70. Ohandza), Jefferson (od 46. Maloku), Caktaš – Vlašić, Kiš (od 81. Maglica), Roguljić. TRENER: Damir Burić.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Purić, Potokar, Mikulić, Delić – Paracki, Crepulja, Jambor – Ozobić (od 62. Savić), Ejupi (od 73. Marciuš), Brlek (od 66. Štiglec). TRENER: Željko Kopić.

STRIJELCI: 0:1 Crepulja (19), 0:2 Ozobić (26), 1:2 Maloku (58), 2:2 Milović (70).

ŽUTI KARTONI: Pejić (21), Potokar (32), Crepulja (61), Roguljić (64), Milović (77).

CRVENI KARTONI: -.

IGRAČ UTAKMICE: Ljuban Crepulja (Slaven Belupo).

OSTALI REZULTATI 4. KOLA: Zagreb – Dinamo 1:2, Osijek – Istra 1961 2:2, Inter – Split 0:0, Rijeka – Lokomotiva (21.00).

REDOSLIJED: 1. Dinamo 8, 2. Split 8, 3. Istra 1961 7, 4. Osijek 5, 5. Lokomotiva 4 (-1), 6. Rijeka 3 (-1), 7. Slaven Belupo 3, 8. Hajduk 3, 9. Inter 3, 10. Zagreb 2.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×