1.3 C
Koprivnica
Petak, 22. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BRANDIRANJE KOPRIVE

Koprivnički restorani koji će nuditi jela od koprive nosit će gastro oznaku Koprivina zvjezdica
K

- Smatramo da bi jela od koprive svojom originalnošću i jedinstvenošću privukla gastronomade iz cijele Hrvatske te podigla kvalitetu naše ugostiteljske ponude na višu razinu - pojašnjavaju iz TZ.

Ne propustite

Turistička zajednica grada Koprivnice već dugi niz godina profilira i brandira Koprivnicu kao koprivin grad, integrirajući tu naoko neuglednu biljku u razne gospodarske aktivnosti vezane uz turizam.

Do sada je u suradnji s gospodarskim subjektima nastao niz suvenira od koprive, prehrambeni proizvodi s koprivom, čajevi, alkoholna pića pa čak i cigarete od koprive. Turističkoj zajednici Grada Koprivnice želja je koprivu uključiti u restorane u svojstvu standardne ugostiteljske ponude.

– Smatramo da bi jela od koprive svojom originalnošću i jedinstvenošću privukla gastronomade iz cijele Hrvatske te podigla kvalitetu naše ugostiteljske ponude na višu razinu – pojašnjavaju iz TZ.

Kako bi to postigli organiziraju kulinarsku radionicu na kojoj će zainteresirane upoznati i educirati o procesima termičke obrade koprive i drugim gastro elementima.

– Polaznici bi stečeno znanje u budućnosti mogli pretočiti u svoje poslovanje, diverzificirati svoju ponudu i na taj način pridonijeti prepoznatljivosti Koprivnice, kao koprivinog grada. Kopriva je važan segment u Strategiji razvoja turizma grada Koprivnice kao jedinstven turistički proizvod – istaknuo je direktor TZ-a Renato Labazan. 

Svi koji uspješno polože tečaj dobit će uvjerenje o položenoj Koprivinoj kulinarskoj akademiji te gastro oznaku Koprivina zvjezdica za uvođenje koprive u jelovnike restorana.

Radionica će se održati u gastro praktikumu partnera projekta, Obrtničke škole, 24.
ožujka 2022. godine pod vodstvom mentorica koje imaju dugogodišnje iskustvo u kreiranju jela s koprivom – chefica Nikoline Lončar i Mirjane Šeb – Čižmešija.
Uz predstavnike koprivničkih restorana i pizzerija radionici će prisustvovati i učenici Obrtničke škole, Udruge žena i OPG-ovi.

Koprivin meni obuhvaća sljedeće: 

Juha od koprive

Široki rezanci od koprive sa češnjakom i špinatom
Široki rezanci od koprive s tikvom i košticama od tikve

Biskvitna rolada s koprivom i nadjevom od svježeg sira
Hrskave trubice s kremom od koprive i mariniranim povrćem
Smotuljci od piletine s nadjevom od koprive – prosena kaša s vrhnjem

Kosano pečenje punjeno omletom od koprive – garnitura od krumpira sa gljivama

Muffin s hajdinom kašom i koprivom

Popečci od kukuruzne krupice na ragu-u od tikve – umak od koprive

Pizza s koprivom

Krema od kestena u čašama na podlozi od orašastih plodova i parfe sa koprivom

Zapečene zelene palačinke s nadjevom od šumskog voća

Sitni kolačići od koprive

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Povijest

Grad traži stare slike grada za fotomonografiju, prelistajte svoje kućne arhive!

Gradski muzej Križevci i Grad Križevci objavljuju Javni poziv za prikupljanje arhivskih fotografija Križevaca iz minulih vremena u svrhu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×