18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
četvrta nl bj-kc-vt

Županijski ‘El Clasico’ u Imbriovcu, podravski okršaj igra se i u Legradu, Picokima gori pod petama
Ž

S obzirom na to da je Graničar iz Bušetine odustao od natjecanja, Picoki su, možemo reći, na začelju

Ne propustite

Brojni pratitelji Četvrte NL BJ-KC-VT, baš kao i svi ostali zaljubljenici u županijski nogomet, s nestrpljenjem čekaju vikend i okršaj starih rivala iz Imbriovca i Cvetkovca. Mnogi kažu, vječiti klasik u našoj županiji, iako nemaju dugu tradiciju, jer Tehničar tek posljednje desetljeće dobro kotira u županijskim okvirima. Međutim, često su se susretali u kupu, gdje je Borac gotovo u pravilu bio uspješniji.

Situacija je sad drugačija. I jedni i drugi izašli su iz županijskih okvira, a bolji je Tehničar, koji predvodi karavanu. Ima šest bodova više od Pitomače, devet od Bilogore iz Grubišnog Polja, a čak 22 više od družine iz Imbriovca. Sukladno tome, možemo reći da gosti dolaze u ulozi favorita, no svi koji prate ove klubove složit će se s činjenicom da u ovom okršaju favorita, zapravo, nema. Borac na svojem travnjaku svakome može zapapriti, a Tehničar tu nije nikakva iznimka.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Što se tiče forme, Cvetkovčani su u nešto boljoj, što su potvrdili domaćim slavljem nad Picokima, dok je Borac poražen u Kloštru iako je imao vodstvo. S kartoniranim igračima problema nemaju ni Andrašić ni Sović i nema sumnje kako je pred nama neizvjesnih 90 minuta. Također, očekuje se i veliki broj publike, jer se utakmica, na zamolbu Slavena, igra u subotu, a ne u nedjelju, kako je to običaj u Imbriovcu. Razlog je, naravno, dolazak Dinama u Koprivnicu, o čemu smo pisali jučer. Utakmica počinje u 15.30 sati.

Proljetna premijera Ferdinandovca u Legradu

U isto vrijeme, ali nekoliko kilometara dalje, čeka nas i drugi podravski okršaj. U njemu će Legrađani ugostiti društvo iz Ferdinandovca. Dijele ih malena tri boda, s time da gosti imaju utakmicu manje, jer su prošlo kolo bili slobodni. Dakle, ovo im je proljetna premijera, u kojoj se nadaju punom plijenu. Mnogi su od njih očekivali više, ali jesen su završili u drugom dijelu ljestvice, uz pet pobjeda i čak sedam poraza. Istina, Graničar stoji još lošije, ima tek tri pobjede i isto toliko bodova manje od Ferdinandovca, ali u Legradu nisu ni imali visoke ambicije. U prošlom kolu poraženi su u Suhopolju 2:0, a ovaj put, ipak, imaju nešto veće izglede za bodovima, iako gosti dolaze kao favoriti.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Domaći teren branit će i drugi Graničar, onaj iz Đurđevca. Iza njega je samo imenjak iz Bušetine, koji je odustao od natjecanja, što znači da su Picoki na začelju. Drugim riječima, gori im pod petama i zato moraju razmišljati isključivo o tri boda. Međutim, bit će to težak posao, jer im na noge dolazi odlična Bilogora, koja drži treće mjesto. Gosti dolaze bez dva važna igrača, Pavličevića i Dukića, domaćini nemaju problema s kartonima i vidjet ćemo tko će se bolje snaći na đurđevačkom umjetnjaku.

Sve ove utakmice igraju se u subotu u 15.30 sati, a moramo napomenuti da su Kloštrani u ovome kolu slobodni. U nastavku pogledajte i ostale parove, odnosno ljestvicu nakon 14. odigranih kola.

ČETVRTA NL BJ-KC-VT, 15. kolo (subota 15.30 sati): 
Borac – Tehničar
Graničar (L) – Ferdinandovac
Graničar (Đ) – Bilogora 91
Slatina – Čazma
Pitomača – Dinamo
Garić – Suhopolje
Mladost (KP) SLOBODNA

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×