26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 30. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obustavljena USKOK-ova istraga // Župan Koren (HSS): Neki su me osudili i prije nego sam optužen
O

Ne propustite

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) danas je na izvanrednoj konferenciji za novinare i službeno obavijestio javnost da je USKOK obustavio istragu protiv njega i poduzetnika Zdenka Kulića, direktora tvrtke Kulić-invest iz Vinkovaca.

Podsjetimo, vinkovačka tvrtka izvodila je radove na školi u Legradu i u istrazi, koja se temeljila na anonimnoj prijavi, utvrđivalo se je li Koren zbog navodnog probijanja rokova oštetio Koprivničko-križevačku županiju za najmanje 125.000 kuna u korist Kulić-investa. Istraga je pokrenuta 22. travnja, a župan je rješenje o USKOK-ovoj obustavi dobio tijekom jučerašnjeg dana.

– Cijelo vrijeme govorio sam da slučaj i istraga nemaju nikakvu utemeljenu podlogu. Iskreno sam vjerovao da će istina i pravda pobijediti. Teško je bilo s tim svim živjeti, posebno je teško bilo mojoj obitelji, ali jučer je za mene stigla sretna vijest. Ta priča za mene je sada završena – kazao je Koren.

Koprivničko-križevački župan rekao je da je bilo jako teško sve to svladati, ostati čvrst, stabilan, normalan i fokusiran na posao.

Zahvalio je Državnom odvjetništvu i USKOK-u na korektnom vođenju postupka i što su donijeli, kako kaže, jedinu ispravnu odluku. S druge strane, iznio je primjedbe na “dio sustava koji je odradio predradnje”. Iako nije decidirano rekao da misli na policiju, jasno je da se to odnosilo na njih. O tome nije želio previše trošiti riječi.

– Kao političar želim da takvih stvari više ne bude ili da ih bude što manje. Neka svatko od nas da svoj obol i uvjeren sam da ćemo biti sretnije društvo – izjavio je Koren i još jednom ponovio da, iako se radi o anonimnoj prijavi, pretpostavlja da zna tko je njezin autor, ali tvrdi da ne može tužiti anonimca.

– Zastupam stav da je u sve upletena politika. Ako ima potrebe, to mogu i dokazati. Bogu hvala, nisu uspjeli – dodao je župan i istaknuo da ne očekuje nove prijave uoči skorašnjih parlamentarnih izbora.

Koren je zahvalio medijima na manje-više korektnom izvještavanju o cijelom slučaju, ali osvrnuo se i na one s kojima nije zadovoljan.

– Tužan sam zbog nekih medijskih napisa. Ne vjerujem da u nekim medijima ljudi funkcioniraju kako funkcioniraju. Svi znate o kome govorim. Nadam se samo da će si sada dati truda objektivno javnost izvijestiti o obustavi istrage, istom energijom kao što su pisali i kada je ona pokrenuta. Iako su me neki mediji osudili i prije nego sam optužen, ne planiram nikoga tužiti – završio je župan Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro prošla

Daniela pijana izvodila “bijesne gliste” autom po Koprivnici, sud joj dao kazne ispod minimuma, evo zašto

Daniela iz Koprivnice proglašena je krivom zbog prometnih nepodopština koje je izvela u Goričkoj ulici u Koprivnici. Kako navode u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×