12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Investicija // Završeni radovi na milijun kuna vrijednom novom mostu u Reki kraj Koprivnice
I

Ne propustite

Nakon što su obišli radove na sanaciji nasipa potoka Koprivnica, zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić i direktor VGO za Muru i Dravu Leonard Sekovanić posjetili su i prigradsko naselje Reka gdje su završeni radovi na mostu.

– Stari most nam je radio dosta problema, kao i neuređen vodotok, koji se izlijevao i prijetio kućama – istaknuo je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Dodao je kako svako uređenje vodotoka mnogo znači kod branjenja kuća i prometnica. Izrazio je zadovoljstvo što će Hrvatske vode izgraditi retencije na prelasku iz Općine Sokolovac u Grad Koprivnicu što će uvelike doprinijeti sprečavanju poplava u gradu.

Direktor Leonard Sekovanić istaknuo je kako je stari most imao nezadovoljavajući protjecajni profil pa je dolazilo izlijevanja vode izvan korita.

– Hrvatske vode su s Gradom Koprivnica sklopile sporazum te su unutar zakonskih okvira dijelom i sufinancirale izgradnju ovog mosta. A to se prvenstveno odnosi na donji ustroj mosta, dakle uređenje korita i obale – zaključio je direktor Sekovanić.

Kazao je još kako su Hrvatske vode u plan poslovanja za ovu godinu uvrstile i uređenje korita uzvodno i nizvodno od ovog mosta, a ti radovi će započeti kroz 15-ak dana.

Vrijednost radova koje su sufinancirali Grad Koprivnica i Hrvatske vode iznose oko milijun kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×