13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hrpa susjedskih derbija

Čmela prijeti Andrašiću, Cvele traži izlaz iz krize protiv Ferdinandovca, novi okršaj Podravca i Koprivnice
Č

Tehničar je u prošlom kolu upisao prvi poraz, tako da je sad pod imperativom pobjede, a isto vrijedi i za Picoke koji su u krizi. Križevčani, s druge strane, dočekuju Ludbrežane

Ne propustite

Pred HNL trećeligašima drugo je kolo lige za prvaka, odnosno ostanak, u kojem naš čekaju dva regionalna derbija. Točnije, jedan je podravski, a drugi podravsko-prigorski. Prvi se odnosi na dvoboj virovskog Podravca i Koprivnice, rivala koji su međusobno igrali i prije tri tjedna. Tada je Koprivnica pogotkom Radotovića slavila 1:0.

Bila je to ujedno prekretnica za Koprivničance, jer su, uključujući tu, zaredali dvije pobjede i remi. Znači, u dobrom su ritmu i Dodik je očito unio živosti u momčad. No dobri su i Virovci, koji su u posljednja dva kola uzeli šest bodova, a ne smijemo zanemariti ni pobjedu u kupu. U prošlom su i jedni i drugi uzeli važne pobjede koje su ih odmakle od samog dna, no razmaci nisu veliki i previše prostora za neki manevar nema. Drugim riječima, važna je utakmica pred nama, u kojoj favorita, baš kao ni prošli put, nema. Igra se u Virju u 17 sati.

Virje - Koprivnica
Podravac i Koprivnica igrali su nedavno // Foto: Ivan Balija

U isto vrijeme, ali u Križevcima, Radnik će ugostiti ludbrešku Podravinu. I oni su igrali nedavno, kada su Ludbrežani zaskočili Križevčane. Prilika je to Kemenovićevoj družini da se osveti i dodatno približi vodećima, iako se Križevci teško više mogu uključiti u borbu za naslov, s obzirom na prošlotjedni poraz u Svetom Martinu na Muri. Ipak, kvalitetniji su od Ludbrežana i pobjeda domaćina ne bi trebala biti upitna.

Četvrta NL BJ-KC-VT

Prošlo kolo u ovom rangu natjecanja donijelo nam je puno uzbuđenja i prvi poraz Cvetkovčana. U napetoj utakmici 3:2 poraženi su u Predavcu, čime se automatski ‘zakuhala’ borba za prvaka. Tehničar sad bježi Pitomači samo tri boda. S obzirom na to, tri boda mu se u subotu nameću kao imperativ, a do njega bi i trebao doći, jer je domaćin Suhopolju. Od naših predstavnika u subotu još igra i đurđevački Graničar, koji je u krizi rezultata. Pretposljednji je, a imenjak iz Legrada sada mu bježi nemalih pet bodova. To znači da je i pred Picokima važan okršaj, koji će voditi protiv Garića.

Foto: Ivan Balija
Susjedski derbiji čekaju i Borac i Ferdinandovac // Foto: Ivan Balija

Nedjelja nam donosi dvije poslastice, odnosno dva susjedska derbija. Jedan od njih igra se u Imbriovcu, gdje gostuju Legrađani. Razdvaja ih trenutno pet bodova, a malu ulogu favorita dajemo domaćinu. Borac igra vrlo dobro ovo proljeće i Andrašić vjeruje da će to potvrditi i protiv Graničara. S druge strane, i Čmelješević se nada da može ponoviti dobru igru kao protiv Đurđevčana i nema dvojbe da nas čeka dobrih 90 minuta.

Isto vrijedi i za Kloštar Podravski, gdje gostuje Ferdinandovac. Cveletova momčad u prilično je lošoj formi i naglo se strmoglavila na ljestvici, dok Ferdinandovčani uhvate tu i tamo koju pobjedu pa su ih i prestigli na ljestvici. Njihovi međusobni susreti uvijek donose posebnu strast, favorita u pravilu nema, a sve to vrijedi i za ovu utakmicu. Svi dvoboji ovog kola igraju se od 17 sati, a u nastavku vam donosimo detaljan raspored i tablice ovih dviju liga.

Treća HNL, subota 17 sati
Liga za prvaka:
Radnik Križevci – Podravina
Međimurje – Bjelovar
Polet – Mladost (Ž)
Liga za ostanak: 
Podravac – Koprivnica
Virovitica – Rudar
Papuk – Varteks

Četvrta NL BJ-KV-VT, subota 17sati:
Tehničar – Suhopolje
Graničar (Đ) – Garić
Slatina – Pitomača
Bilogora 91 – Dinamo
Borac – Graničar (L) (nedjelja)
Mladost (KP) – Ferdinandovac (nedjelja)
Čazma slobodna

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Još je dobro i prošao

“Majstor” dobro proslavio Praznik rada! Sjeo za volan s više od 2 promila, ostao bez novaca i vozačke

Praznik rada učinio svoje i neki su se ipak previše opustili. U kasnim večernjim satima 1. svibnja zaustavljen je 35-godišnji...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×