15.7 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izbjeglička kriza // Mađarska vojska postavlja žičanu ogradu uz granicu od Gole prema Botovu
I

Ne propustite

U Botovo je jučer navečer stigao vlak s oko 1400 izbjeglica s Bliskog Istoka, a sinoć njih još oko 1300. Svi oni uspješno su i bez ikakvih problema kroz polje otišli u Mađarsku. Tijekom poslijepodneva očekuje se dolazak novih izbjeglica.

Mađarska vojska od ranog jutra radi na postavljanju bodljikave žice uzduž hrvatsko-mađarske granice u Podravini. Po naredbi mađarskih vlasti bodljikavu žicu najprije su počeli postavljati kod legalnog graničnog prijelaza u Goli, a, prema dostupnim informacijama s terena, nastavljaju u smjeru ilegalnog prijelaza kod Botova gdje već danima izbjeglice na divlje, kroz polje, prelaze granicu.

Granični prijelaz u Goli od ilegalnog prijelaza udaljen je nešto više od 10 kilometara.

U Botovo je jučer navečer oko 20.30 sati stigao vlak s oko 1400 izbjeglica s Bliskog Istoka, a sinoć oko 2.10 sati pristiglo je njih još oko 1300. Svi oni uspješno su i bez ikakvih problema kroz polje otišli u Mađarsku.

Iz Tovarnika je jutros krenuo novi vlak s izbjeglicama. Iako se ne zna njihov točan broj, pretpostavka je da će ih biti između 1100 i 1500. Taj vlak u Botovo bi trebao stići oko 14 sati.

Oko podneva iz Tovarnika će prema Podravini krenuti još jedan izvanredni vlak s novim izbjeglicama. On bi, pak, u Botovo trebao stići u poslijepodnevnim satima.

S obzirom na postavljanje žičane ograde s mađarske strane, upitno je hoće li novi val izbjeglica moći proći preko ilegalnog prijelaza nedaleko od dravskog mosta u Botovu. Ako to Mađari onemoguće, izbjeglice će morati negdje biti smještene pa nije isključeno da će to biti i na koprivničkom području. Možda će i nastaviti put prema Zagrebu. U ovom trenutku previše je toga u zraku.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, u Hrvatsku je od početka krize do jutros ušlo oko 45.000 migranata. Procjenjuje se da je njih više od 15.000 u Mađarsku prešlo kraj Botova. Dio njih do mađarsko-hrvatske granice, osim vlakovima, stiglo je i autobusima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Meteorolozi objavili

VRIJEME ZA 1. SVIBNJA Danas nam stiže saharski pijesak, meteorolozi za Praznik rada najavljuju promjenu vremena

Jučer je prevladavala vedrina nad Hrvatskom, a preko Sredozemlja vidi se dotok saharskog pijeska koji je u manjoj količini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×