21.8 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sudar titana u finalu

Križevčani kup čekaju 14 godina, Cvetkovčani sanjaju prvi, Kemenović: Favorita nema, odlučit će trenutak; Lovrek: Nema imperativa, sezona je već sad uspješna
K

Utakmica se igra u srijedu u 20 sati na Apašu, a sudit će Mario Zebec, prvoligaški sudac iz Varaždina

Ne propustite

Šlag na tortu svake nogometne sezone je finale kupa. Što se tiče naše županije, ono će ove godine biti uistinu bombastično, jer izuzmemo li nogometaše Slaven Belupa, u njemu će snage odmjeriti dvije ponajbolje momčadi. Naime, s jedne strane travnjaka stajat će igrači križevačkog Radnika, a s druge Tehničara iz Cvetkovca. Ukratko, spektakl je zagarantiran.

Vjernim pratiteljima županijskog nogometa jasno je da favorita u srijedu neće biti, unatoč tome što Križevčani igraju u višem rangu. Ne samo da igraju već su sezonu zaključili na visokom četvrtom mjestu Treće HNL Sjever, a iz njihovih redova dolazi i prvi topnik Marko Nikolić, o kojemu smo opširnije pisali jučer. U polufinalu su se bez većih problema obračunali s Virovcima, no trener Dražen Kemenović svjestan je činjenice da je sutra sve otvoreno.

– Igrali smo ranijih sezona međusobno i uvijek su to bile neizvjesne utakmice, u kojima favorita nije bilo. Isto pravilo vrijedi i ovaj put. Dobro se znamo, tu nema većih tajni ili iznenađenja i onaj tko se bolje snađe u trenutku, tko ne podlegne pritisku, taj će biti i bliže osvajanju pehara – poručio je Kemenović.

Križevčani bez ponajboljeg igrača Huna

Naglasio je da ne može računati na najboljeg igrača, Korejca Huna, koji se ozlijedio na treningu, no svi ostali su na raspolaganju i vjeruje da im veći motiv od saznanja da mogu do pehara neće trebati.

Županijski kup
Foto: Ivan Balija

– Od 2008. godine nismo osvojili pehar, a oni ga nisu osvojili nikada, što znači da je želja velika i kod jednih i kod drugih. To daje dodatnu draž dvoboju i vjerujem da je pred nama pravih 90 minuta, 90 minuta dostojnih velikog finala – zaključio je križevački strateg.

Kao što je rekao, društvo iz Prigorja na pehar čeka punih 14 godina, a dosad su ga dvaput osvojili. Već spomenute 2008. i dvije godine ranije. Nakon toga su dvaput igrali finale, no u oba su poraženi. Tehničar je, s druge strane, jednom bio u finalu i to 2015. godine, kada je bolja bila Koprivnica. Zato mnogi tvrde da bi im pobjeda u Kupu značila više nego osvojeno prvenstvo. Kruno Lovrek s time se ne slaže.

Lovrek: Čeka nas težak posao, ali isto vrijedi i za njih

– Možda je to nametnuto, jer mi već sad, neovisno o rezultatu u finalu, imamo odličnu sezonu. Osvajanjem prvenstva samo nam je pao teret s leđa, opušteniji smo, a i puni samopouzdanja. Pritiska, odnosno imperativa, u svakom slučaju nema, ali dat ćemo sve od sebe da uzmemo i drugi pehar u sezoni – rekao nam je Lovrek.

Imbriovec - Cvetkovec
Foto: Ivan Balija

Iako je protiv Pitomače ušao i zabio pogodak, za finale nije siguran zbog ozljede zadnje lože, ali kaže kako su svi ostali spremni i da jedva čekaju početak utakmice. Križevčane itekako cijeni, a s Kemenovićem se slaže i poručuje da favorita nema.

– Odlično su posloženi, imaju odličnog trenera, odlične individualce, vidjeli smo kroz prvenstvo da su bili konstantno u vrhu i bit će teško, ali čeka i njih težak posao. U dobroj smo formi, puni samopouzdanja i vjerujemo da napokon možemo do tog trofeja koji nam nedostaje. Velika je utakmica pred nama, u to nema dvojbe, a posebno me veseli noćni termin i vjerujem da će tribina biti dobro popunjena – poručio je za kraj Lovrek.

Utakmica se igra u srijedu u 20 sati na Apašu, a sudit će Mario Zebec, prvoligaški sudac iz Varaždina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ugovor na dvije godine

Podravka Vegeta potpisala novo pojačanje, u Koprivnicu stiže brončana reprezentativka

Podravka Vegeta priprema se za polufinale Kupa sredinom svibnja u Poreču, no ujedno i radi kadrovske "križaljke" za sljedeću...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×