13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Festival žena iz ruralnih područja // Za naj ženu izabrana je Nadica Ivančan iz Molvi
F

Ne propustite

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u subotu je održan Goli, u organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Bio je to festival radišnosti, svestranosti i kreativnosti žena, koje žive u ruralnim područjima Podravine i Prigorja. Svaka od 11 kandidatkinja predstavila se na štandu sa svojim proizvodima, različitim ručnim radovima, ali i naslijeđem, kao i etno-predmetima. Pripremile su i hranu, kolače, zimnicu i napitke po tradicionalnim i suvremenim receptima.

Za naj ženu izabrana je Nadica Ivančan iz Molvi. Prva pratilja je Ivančica Kučanda iz Novigrada Podravskog, dok je lenta druge pratilje pripala Marini Picig iz Potoka Kalničkog u Općini Kalnik.

Festival je svečano otvorio župan Darko Koren.

– Ovo je projekt vrijedan hvale, a ona posebno ide svim natjecateljicama, koje su pokazale velik trud u svemu što rade te šire bogatstvo naše tradicije. Kao priznanje ženama za njihov rad i promicanje ljepote i kvalitete života u ruralnim područjima, ova priredba se mora nastaviti u kontinuitetu – kazao je župan.

Verica Rupčić, predsjednica PZRS-a istaknula je da su sve žene pobjednice te da predstavljaju tisuće žena diljem županije, kojima je uputila poziv da se uključe idućih godina.

– Zahvaljujem svima koji sudjeluju i podržavaju ovaj vrijedan i značajan projekt, posebno kandidatkinjama, koje su uložile puno truda i predstavile se u najboljem svjetlu. Isto tako hvala njihovim obiteljima na podršci – kazala je V. Rupčić.

Sa festivala // foto: Djurdjevac.eu

Prigodna priznanja za njihove posebnosti dodijeljena su i Meliti Bregović, Božici Krapec, Marici Lacković, Željki Lukanec, Mariji Nekić, Antoniji Novak, Emini Pećanin i Dragici Penzar.

U projektu je u protekle četiri godine sudjelovala 61 žena, a značaj i vrijednost je prepoznata i u okviru EU, pa je Festival žena uvršten u kalendar događanja Odjela za ruralni razvoj u Europskoj komisiji.

Stjepan Milinković, načelnik Gole, izrazio je zadovoljstvo što se priredba održava u Goli, a tu čast je priskrbila prošlogodišnja naj žena Štefica Horvat.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovali su polaznici dječjeg vrtića Zvončić te članovi KUD-a Ždala i udruge Prekodravski zvon iz Gole.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rješenje je smanjiti poreze

NOVI UDAR NA DŽEP Loša vijest za sve kavoljupce, cijena kave leti u nebo, ugostitelji u ‘niskom startu’

Gotovo svi proizvođači kave bore se s istim problemom zadnjih mjeseci, jer cijena sirovine na svjetskom tržištu bilježi značajan...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×