12.6 C
Koprivnica
Subota, 28. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IN MEMORIAM

Mladen Bogdanović Kemo bio je istinski španer i nogometni boem, napustio nas je u tragičnoj nesreći prije 19 godina
M

Njegovim dolaskom u Koprivnicu, Slaven se počeo dizati iz prosječnosti prema vrhu hrvatskog nogometa, odnosno ulasku u Prvu HNL.

Ne propustite

Prije 19 godina koprivničku sportsku javnost potresla je vijest o pogibiji Mladena Bogdanovića Keme (43), jednog od najboljih nogometaša koji je obukao dres Slaven Belupa.

Kemo je rođen u Sarajevu 1960. godine i s 19 godina priključio se momčadi Hajduka za koju je igrao punih pet godina. Bilo je to vrijeme kada je splitski klub bio jedan od najboljih u bivšoj Jugoslaviji, a zlatna generacija splitskih nogometaša predvođena Bogdanovićem, Vulićem, braćom Vujović, Gudeljom i Sliškovićem osvojila je Kup Jugoslavije 1984. godine.

Osim za Hajduk, Kemo je igrao i za Čelik iz Zenice, Dinamo iz Vinkovaca (današnja Cibalija) te za Borac iz Banja Luke, a u Koprivnicu je stigao 1989. godine. Kemo je tada igrao za Slaven Bilokalnik koji se natjecao u Drugoj i Trećoj HNL, a njegov dolazak u Koprivnicu bio je puni pogodak pošto je Kemo četiri godine bio najbolji igrač Slavena, pravi španer s loptom i nogometni boem.

Nakon završetka karijere, ostao je raditi u Školi nogometa Slavena i svoje znanje prenositi na mlađe uzraste.

Nažalost, izgubio je život 22. lipnja 2003. godine u prometnoj nesreći vozeći bicikl, kada je na njega naletio automobil.

Kemo će ostati u sjećanju kao jedan od najboljih nogometaša u klupskoj povijesti Slavena, odličan trener i druželjubiv čovjek, koji s obzirom na nogometnu veličinu nikada nije radio razlike između ljudi, bio je omiljen u svakom društvu. Njegovim dolaskom u Koprivnicu, Slaven se počeo dizati iz prosječnosti prema vrhu hrvatskog nogometa, odnosno ulasku u Prvu HNL.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prijavljen je

LOŠ GOST Došao iz Bjelovara u Virje pa iz nezaključanog auta ukrao 300 eura

Koprivničko-križevačka policija provela je kriminalističko istraživanje te sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak s područja Bjelovarsko-bilogorske županije ukrao novac. - Naime...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×