13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zaželi

U Đurđevcu će čak 31 gerontodomaćica brinuti za 250 starijih sugrađana
U

Grad Đurđevac do sad je proveo tri ovakva projekta u suradnji s partnerima u kojima su bile zaposlene gerontodomaćice, a svake godine se povećava broj korisnika

Ne propustite

Grad Đurđevac i ove je godine na otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda prijavio projekt Zaželi – program zapošljavanja žena, a raspisalo ga je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

U Đurđevac su nedavno stigle i lijepe vijesti, odnosno potvrda da je projekt prošao prvu stepenicu provjere te se uskoro očekuju odluka o financiranju i početak njegove provedbe.

Grad Đurđevac će, tako, zaposliti čak 31 gerontodomaćicu koja će pomagati starijim sugrađanima kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova, s ciljem sprječavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete živote.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna kuna.

– Na području grada Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Već godinama surađujemo s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Đurđevac na ovakvim socijalnim projektima i tako poboljšavamo standard života, ne samo u gradu, već i našim prigradskim naseljima. Projekt, osim što ima izuzetno velik značaj za naše korisnike, ima i dodatne koristi, jer će biti otvoreno novo 31 radno mjesto za žene – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac do sad je proveo tri ovakva projekta u suradnji s partnerima u kojima su bile zaposlene gerontodomaćice, a svake godine se povećava broj korisnika.

– Na ovaj način utječemo i preveniramo da velik broj naših starijih sugrađana prerano odlazi u staračke domove. Naši sugrađani često se javljaju kako bi provjerili status projekta te jedva čekaju da gerontodomaćice započnu sa svojim radom, što nam govori da su zadovoljni provedbom ovakvih projekata i pomoći koju im pružamo – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×