12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dalić uoči derbija s Dinamom: Idemo na pobjedu!
D

Ne propustite

100319-dalic-mSlaven Belupo u subotu u Koprivnici igra derbi s Dinamom. Zagrebačka momčad stiže u nezgodnom trenutku za Farmaceute, koji su u posljednjih šest prvenstvenih utakmica osvojili svega pet bodova.

Iako je Dinamo veliki favorit, u koprivničkom prvoligašu smatraju da mu se mogu ravnopravno suprotstaviti. Štoviše, trener Zlatko Dalić najavio je da će njegova momčad u subotnju večer ići na pobjedu.

– Dinamo je najopasniji kad mu se dopusti da igra. No, nećemo se zatvoriti, bit ćemo ofenzivni, napadački orijentirani, tražit ćemo pobjedu u Koprivnici – izjavio je Dalić.

Smatra da je Dinamo najbolja hrvatska ekipa, koja s lakoćom postiže pogotke, a najboljim je pojedincima označio Badelja, Mandžukića i Moralesa.

– Moji su igrači svjesni toga da nam susret s Dinamom može donijeti uzlet, sigurnost i samopouzdanje, i zato očekujem da ćemo biti pravi – kazao je Slavenov trener.

Na gostujućoj klupi bit će Krunoslav Jurčić, trener koji je sa Slavenom osvojio drugo mjesto u sezoni 2007./2008. U jesen 2007. vodio je momčad koja je u Koprivnici ponizila Dinamo sa čak 5:2.

100319-jurcic-m– Koprivnica je za moje igrače obična utakmica, ali za mene ipak posebna jer prvi puta dolazim u ondje kao trener drugog kluba. Dosta igrača se promijenilo, no ima četiri-pet igrača koje sam trenirao. Znam i trenera Dalića s kojim sam dobar prijatelj i znam njegovu filozofiju, a to nije obrana – izjavio je Jurčić na konferenciji za novinare uoči susreta s bivšim klubom.

Dinamo je i u prošloj sezoni izgubio u Koprivnici, bilo je 2:0 za Slaven kojeg je vodio Mile Petković, a oba je pogotka postigao Bojan Vručina, danas član Hapoela iz Tel Aviva. No, u jesen 2009. Dinamo je u Maksimiru s visokih 6:0 deklasirao Farmaceute.

Očekuje se da će Dalić na desni bok obrane umjesto kartoniranog Poldrugača postaviti Purića, dok bi u napadu od prve minute trebali krenuti Delić i Mujanović. Izvan stroja su ozlijeđeni Vojnović i Marčić, a kod Dinama nedostaju također ozlijeđeni Dodo, Bišćan i Lončarić.

Ulaznice za utakmicu Slavena Belupa i Dinama moći će se kupiti po cijeni od 30 kuna na blagajnama Gradskog stadiona u Koprivnici, koje će biti otvorene dva i pol sata prije utakmice. Policija je derbi proglasila utakmicom visokog rizika pa će i mjere osiguranja biti pojačane. Uveden je poseban režim parkiranja, dio parkirališta u Ulici Mihovila Pavleka Miškine bit će rezerviran za gostujuće navijače.

100319-juricSLAVEN BELUPO – DINAMO (subota, 20,15 h – HTV 2)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Sudac: Igor Križarić (Čakovec).

SLAVEN BELUPO (4-1-3-2): Pelin – Purić, Kokalović, Rogulj, Maras – Nynkeu – Papa, Posavec, Čaval – Mujanović, Delić. TRENER: Zlatko Dalić.

DINAMO (4-4-2): Butina – Etto, Barbarić, Cufre, Ibanez – Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales – Mandžukić, Primorac. TRENER: Krunoslav Jurčić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×