25.2 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
treća i četvrta nl

Legrađani s novim trenerom Budjom prijete susjedima iz Imbriovca, Karan ima najteži mogući debi, Koprivnica brani Apaš od raspucane Virovitice
L

Počinje Četvrta NL, u kojoj naslov brani Tehničar, dok svi naši trećeligaši istrčavaju kao domaćini

Ne propustite

Puno uzbuđenje donijelo nam je prvo kolo u Trećoj NL Sjever, koje nam je malo proširilo vidike i otkrilo da je pred nama itekako neizvjesna sezona. Polet, kao glavni kandidat za naslov, kiksao je kod kuće protiv Dinama iz Domašinca (0:0), Virovitica se, kao momčad kojoj predviđaju borbu za opstanak, prilično lako obračunala s Rudarom (3:0), Varteks je pao kod Papuka (2:0), Koprivnica je u Ludbregu odigrala realnih 1:1, a jedini su ulogu favorita opravdali Križevčani, koji su s 2:0 slavili u Virju.

Dakle, sve je otvoreno, svatko svakome može otkinuti bod i to daje draž ovoj ligi, koja broji 10 klubova. Što se tiče drugog kola, nema klasičnog derbija, a svi naši predstavnici istrčat će u svojstvu domaćina. Pritom najteži posao ponovno čeka Virovce, kojima na noge dolazi Polet. Momčad iz Svetog Martina na Muri mora se vaditi za prošlotjedni kiks, no imat će i nogometaši Podravca što za reći, jer nema dvojbe da se žele dokazati novom treneru Mladenu Karanu. Podsjetimo, Medenjak se nakon prvog kola oprostio s klubom i otišao prema Islandu, o čemu smo prvi pisali.

NK Koprivnica - Virovitica
Koprivnica je nedavno nadigrala Viroviticu, vidjet ćemo može li opet // Foto: Ivan Balija

Težak posao čeka i Koprivnicu, odnosno Križevce. Volfova družina na Apašu dočekuje raspucanu Viroviticu. Jasno, koprivnički Zeleni razmišljaju isključivo o tri boda, želja je vrh ljestvice, no gosti dolaze puni optimizma nakon uvjerljivog slavlja na premijeri i imaju, također, svoju računicu. Križevčani, pak, na svom nedovršenom stadionu igraju protiv Varteksa. Anthony Pavlović može biti zadovoljan izdanjem i bodovima u Virju, pogotovo kada zna da je tijekom ljeta ostao bez pet važnih karika. S druge strane, Varteks je uvijek neugodan, misli su im, isto tako, usmjerene prema vrhu i bit će zanimljivo vidjeti mogu li im Križevčani zadati drugi uzastopni poraz. Laganu ulogu favorita u svakom slučaju imaju.

U ostalim susretima Rudar u Murskom Središću dočekuje Papuk, a ludbreška Podravina odlazi prema Međimurju, odnosno Domašincu. Sve utakmice igraju se u 17.30 sati.

Susjedski derbi u Imbriovcu na otvaranju Četvrte NL

U isto vrijeme počet će još jedna liga, ona u kojoj naslov brani Tehničar iz Cvetkovca. Četvrta NL BJ-KC-VT i ove je godine puna klubova s područja naše županije. Čak šest njih, od ukupno 14, je iz Koprivničko-križevačke županije, a novaci su Molvarci, koji su zamijenili Picoke. Kao što smo rekli, naslov brani Tehničar, ali tu je i vrlo jaka Pitomača, Bilogora, Dinamo i tako dalje. Kako to već ide, više toga bit će jasno nakon uvodna dva-tri kola.

NkPanonija NkTomislav
Siniša Budja novi je trener Legrađana // Foto: Ivan Brkić

Premijerno kolo donosi nam jedan županijski, točnije susjedski derbi. Igra se u Imbriovcu, gdje na noge Borcu dolazi legradski Graničar. Borac je doživio određene promjene, no Andrašić i dalje ima solidnu momčad pred sobom, dok je Legrađane preuzeo Budja, donedavni trener Žabna i vidjet ćemo kako će kliknuti s momčadi. Taj derbi igra se u nedjelju, kada i Kloštrani odlaze prema Predavcu. Dinamo će u tom dvoboju biti favorit.

Svi ostali igraju u subotu i domaćini su. Cvetkovčani u obranu naslova kreću protiv Čazme, u Ferdinandovac, na čiju je klupu sjeo Vjekoslav Vučeta, dolazi Garić, dok Molvarci, također s novim trenerom i nekoliko igrača, premijeru imaju kontra Suhopolja. Možda i najatraktivniji par ovog prvog kola čine Pitomača i Bilogora 91.

Kompletan raspored Treće i Četvrte NL donosimo u nastavku.

TREĆA NL SJEVER, drugo kolo, subota 17.30h: 
Koprivnica – Virovitica
Radnik Križevci – Varteks
Podravac – Polet
Dinamo (D) – Podravina
Rudar (MS) – Papuk

ČETVRTA NL BJ-KC-VT, prvo kolo, subota 17.30h:
Tehničar – Čazma
Mladost-Molve – Suhopolje
Ferdinandovac – Garić
Pitomača – Bilogora 91
Slatina – Voćin
Borac – Graničar (L) (nedjelja)
Dinamo (P) – Mladost (KP) (nedjelja)

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

SUTRA POGLED PREMA NEBU

Naši novi čuvari neba prelijeću cjelokupni teritorij Lijepe Naše

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, sutra će u jutarnjim satim, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×