15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prva i druga žnl

Kakav nogometni vikend! Okršaj vodećih čeka nas u Prvoj ŽNL, klasici se igraju u Hlebinama, Glogovcu, Herešinu…
K

Dvije utakmice u Prvoj ŽNL igraju se u subotu, a svi ostali, uključujući i kompletnu Drugu ŽNL, u nedjelju

Ne propustite

Vikend je pred nama, a on nam po običaju donosi hrpu sporta, prije svega, županijskog nogometa, koji je centralni događaj u brojnim podravskim i prigorskim selima. Prvoligaši su dogurali već do trećeg kola, a sezonu su najbolje otvorili Kunovčani i Novigraci. Prvi očekivano, drugi možda malo iznenađujuće, ali samo za one koji detaljno ne prate događanja u ovom rangu natjecanja. Naime, Novigraci su vratili Knapića, a on dogovorio nekoliko jakih pojačanja i to se vidi na rezultatima.

Prvo su slavili u Đurđevcu, prije tjedan dana protiv Močilana, a sad ih čeka najteže moguće iskušenje, jer u nedjelju prijepodne gostuju u Kunovcu. Dakle, možemo reći da je to, ujedno, derbi kola, ali ulogu favorita, ipak, imaju domaćini. S tim dvobojom će početi nedjeljni program, a dvije odlične utakmice čekaju nas i u subotu. Miklinovec, koji nije najbolje ušao u sezonu, mora se vaditi na domaćem travnjaku protiv favoriziranih Drnjančana, dok će Picoki prvu pobjedu tražiti protiv uvijek neugodnih Đelekovčana.

Utakmicama u Bregima
Foto: Vedran Tkalec

Osim dvoboja u Kunovcu, u nedjelju nas čeka još jedan derbi, ali susjedski. Naime, u Hlebine dolaze Sigečani ohrabreni s četiri boda u prva dva kola. Pejić je s četiri komada bio posebno raspucan protiv Žabnjana i morat će igrači Lipe dobro pripaziti na njega, ali i ostale igrače Mladosti, koji dolaze s malom ulogom favorita. U isto vrijeme Močile će tražiti prvi bod, no čeka ih težak zadatak protiv Ivančana, a i isto vrijedi i za Radnik Tomislav, koji će, pak, ugostiti Kalinovac. Za kraj nam je ostao okršaj u Peterancu, gdje na noge Panoniji dolazi Starigrad. Na tri boda su i jedni i drugi i rekli bismo kako je ovdje sve otvoreno.

U Drugoj ŽNL imamo tri stopostotne momčadi, a to su Podravec iz Torčeca, Prugovac i Rudar iz Glogovca. Dvoje od njih u ovom će kolu biti na teškim iskušenjima. Naime, Torčanci odlaze put Herešina, gdje ih čeka razigrana i srčana Čmelješevićeva družina. Omladinac je osvojio bod protiv Bregi, prije tjedan dana uvjerljivo slavio u Ždali i sad pun optimizma čeka ovaj susret. Glogovčani, pak, igraju općinski derbi, što znači da im dolaze Bregovci. Složit ćete se, dvije utakmice za prste polizati.

Utakmica u Sokolovcu
Foto: Vedran Tkalec

Ne čeka ni Prugovčane lak zadatak u derbiju đurđevačke Podravine protiv Mičetinca, a vidjet ćemo može li posrnuli Sokol do prvog boda ili više njih u Gotalovu. Viktorija se ohrabrila bodom u Bregima i protiv Prekodravca će na domaćem travnjaku tražiti sva tri, dok je sve otvoreno u susretima Čvrsteca i Bojovnika, odnosno Gornje Rijeke i novovirovskog Graničara. Sve utakmice Druge ŽNL igraju se u nedjelju od 17 sati, a raspored i tablice donosimo vam u nastavku.

PRVA ŽNL, treće kolo, nedjelja 17h:
Miklinovec – Tomislav (D) (subota)
Graničar (Đ) – Osvit (subota)
Bratstvo – Drava (NP)
Lipa – Mladost (S)
Močile – Sloga
Panonija – Starigrad
Tomislav Radnik – Kalinovac

DRUGA ŽNL, treće kolo, nedjelja 17h: 
Omladinac – Podravec
Rudar (G) – Mladost (KB)
Prugovac – Mičetinac
Viktorija – Prekodravac
GOŠK – Sokol
Čvrstec – Hr. bojovnik
Gornja Rijeka – Graničar (NV)

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×