33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
redovito se okupljaju

FOTO Pripadnici Munji 91 se na bojištima Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika prisjetili poginulih branitelja
F

Ne propustite

Pripadnici jedinice policije Policijske postaje Koprivnica „Munje 91“ redovito se okupljaju i ove godine radi realizacije više programa i aktivnosti, a najznačajnija ove godine je „Izrada i javna prezentacija povjesnice i ratnog puta jedinice za specijalne namjene PS Koprivnica „Munje 91’“ sufinanciran proračunom Grada Koprivnice.

Voditelj realizacije programa je prvi zapovjednik jedinice Borislav Šaulić – Bubi.

U sklopu navedenog, u petak su posjetili bojišta Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika, gdje su se polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek prisjetili hrvatskih dragovoljaca, policajaca i vojnika na mjestima njihove pogibije:

– Vinka Fijačka, pripadnika jedinice „Munja“ u Vinogradskoj ulici kod kbr.5 u Pakracu,
– Dražena Baničeka – Bana, pripadnika podravskog voda SJP „Omege“ u Matkovcu i
– 23 branitelja, vojnika i policajaca poginulih kod kbr.55 u Kusonjama gdje se danas nalazi kapelica Male Gospe u Kusonjama.

S pripadnicima „Munja 91“ aktivnosti su podržale udruge Prvi hrvatski redarstvenik, USJP “Ban” Koprivnica, Klub 61.lad PZO, Udruga dragovoljaca i veterana DR-a naše županije, Udruga umirovljenika policije Koprivnica i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja.
Koprivničke branitelje dočekali su pakrački dragovoljci uz koordinaciju zapovjednika ratnih postrojbi Grgić Stipana – Grge i Josipa Huške – Gonze.

Emocije i sjećanja na dane Domovinskog rata, dragovoljce koji su u najtežim vremenima došli iz koprivničkog kraja kako bi obranili Pakrac i Lipik bila su prisutna kod svakog sudionika ove aktivnosti, a posebno se mora istaknuti jedinstvo dragovoljaca i hrvatskih branitelja kao primjer odlične suradnje više udruga našeg kraja na zajedničkim projektima koji se tako sa lakoćom realiziraju.

Ovogodišnje programske aktivnosti partnerski sufinanciraju uz spomenutu Grad Koprivnicu i Ministarstvo hrvatskih branitelja, Koprivničko-križ. županija, Općina Gola i Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o..

predsjednik udruge PHRKKŽ
Robert Vulić

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×