18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Promjena imena

Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama naziv Galerija Ivan Generalić
G

Ne propustite

Na taj način odala bi se dužna zahvalnost najpoznatijem hrvatskom slikaru u svijetu, a sam naziv zasigurno bi privukao i mnogo više domaćih i stranih posjetitelja – ističe Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Općinsko vijeće i Božica Trnski, načelnica Hlebina, podržali su prijedlog Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. da se Galerija naivne umjetnosti preimenuje u Galerija Ivan Generalić.

– Na taj način odala bi se dužna zahvalnost najpoznatijem hrvatskom slikaru u svijetu, a sam naziv zasigurno bi  privukao i mnogo više domaćih i stranih posjetitelja u ovaj već pomalo zapušteni, odnosno oronuli izložbeni prostor – istaknuo je Mladen Pavković, predsjednik udruge.

Galerija je osnovana  1968. godine, a u sklopu nje nalazi se i muzejska zbirka Ivana Generalića. Riječ je o donaciji 22 njegove slike iznimne vrijednosti.

U udruzi smatraju da slike nisu prezentirane na način koji zaslužuju, prije svega zbog neadekvatnog prostora. Isto tako, ističu da je i sam Generalić imao želju da ova galerija nosi njegovo ime, ali taj prijedlog, kako kažu, sve do današnjih dana nije naišao na razumijevanje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×