15.7 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sve zbog parkinga

Bivši vojnik (53) ilegalnim pištoljem pucao i prijetio trojici mladića pa pobrao teške batine, nagnječili mu mozak, slomili brojne kosti po licu i glavi
B

Trojici mladića prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina, s time da se ona može ublažiti zbog nužne obrane

Ne propustite

Velika tučnjava, koje se prošle godine u prosincu dogodila na benzinskoj postaji u Đurđevcu, a prilikom koje se koristio pištolj, čiji je vlasnik kasnije teško ozlijeđen, dobiva svoj nastavak. Naime, nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici krajem prošlog tjedna podiglo je optužnicu protiv trojice mladića u starosti 24, 20 i 20 godina, koje se tereti da su počinili kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede u prekoračenju granica nužne obrane.

Bilo je to oko ponoći s 19. na 20. prosinca, a sve je počelo zbog parkiranja vozila na tamošnjoj benzinskoj postaji. Jedan od aktera bio je 53-godišnjak, inače bivši specijalac, koji se prvo verbalno, a zatim i fizički okomio na trojicu mladića. Pritom je koristio pištolj i kako smo tada pisali, ispalio je najmanje tri hica.

U cilju odbijanja napada, trojica mladića su uzvratila i teško pretukla naoružanog bivšeg specijalca, koji je, napomenimo, nedozvoljeno posjedovao pištolj kojim je prijetio.

– Okrivljenog 24-godišnjaka se tereti da je srušio 53-godišnjaka na tlo i jednom ga rukom udarao po glavi i tijelu, a drugom je rukom pritiskao ruku 53-godišnjaka u kojoj je ovaj držao pištolj. Okrivljenici su potom, radi sprječavanja daljnjeg napada, uz uporabu prekomjerne sile koja nije bila neophodna za ostvarenje tog cilja, zadali 53-godišnjaku više snažnih udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo te mu nanijeli osobito tešku tjelesnu ozljedu – navode tužitelji u optužnici.

Točnije, toliko su ga pretukli da je ovaj zadobio prijelom kostiju očne šupljine i čeljusti, prijelom sljepoočne, tjemene i čeone kosti s krvarenjem i nagnječenjem mozga.

Zbog svega toga, trojici mladića prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina, s time da se ona može ublažiti zbog nužne obrane.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Što je sa strujom?

STRAVA Zatočeni kupci u Lidlu u Koprivnici, nestalo struje – nitko ne može van!

Nije nikakav film strave Stephena Kinga nego današnja koprivnička realnost. Naime, čitatelj nam je poslao fotke iz koprivničkog Lidla...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×