-1 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
jesenska poslastica

Dino kestene prodaje već 10 godina: Nekada se od ovog živjelo, sada se preživljava, da sam mlađi otišao bih u Njemačku
D

Za jesensku hit-poslasticu valja izdvojiti 30 kuna za veliku mjericu, a 20 za manju

Ne propustite

Jesen sigurno neće proći bez da kupimo kestene od nekog pečenjara. Njihov miris je neodoljiv, osobito kada smo u potrazi za nečim što će nam zagrijati ‘dušu i tijelo’.

Crni prsti, miris jeseni i šuštanje novinskog papira u kojem se krije ukusni dar u vidu pečenih kestena bio je uobičajen prizor nekoć u središtu Koprivnice i savršeno se uklapao u vrevu i žamor grada.

Slaže se s time i Dino Muslija, prodavač pečenih kestena na kiosku u centru Koprivnice, koji kaže da je ranijih godina prodaja išla odlično…

– Puno je lošije nego prije, svakoga dana sve gore. Ove godine nisam ni radio, jer je dolazila prašina s trga, a radi obnove ljudi ni ne izlaze. Prije dvije godine mi je korona uništila prodaju. Teško opstanem. Da nisam stariji, otišao bih raditi u Njemačku. Ali, opet, hvala bogu, pokušam izvući koju kunu – žali se Dino koji pečene kestene na koprivničkom uglu prodaje već 10 godina.

Doznajemo da za jesensku hit-poslasticu valja izdvojiti 30 kuna za veliku mjericu, 20 za manju. Kada nije sezona kestena, na štandu prodaje kokice i sladoled.

– Kesteni su lijepi i nekada se od ovoga živjelo, sada samo preživljava – poručio nam je na kraju.

Kesteni
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×