-1 C
Koprivnica
Petak, 22. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
restrukturiranje

Podravka ima nove planove za Žito, M. Dalić: Cilj je da postane centar pekarstva, tjestenina se tamo proizvodila na liniji staroj pola stoljeća
P

Imali smo dvije mogućnosti. Ugasiti i prekinuti takvu proizvodnju ili nabaviti nove strojeve i na novo organizirati proizvodnju. Odlučili smo se za ovo drugo, ali u Koprivnici, istaknula je

Ne propustite

U subotu u sklopu Tvornice juha i Vegete počinje izgradnja nove tvornice, o čemu smo pisali prekjučer. Investicija je vrijedna oko 100 milijuna kuna, a kada se iduće ljeto izgradi tvornica i pokrene proizvodnja, u Koprivnici će se dnevno proizvoditi na tone tjestenina, strateške sirovine za proizvodnju juha.

S druge strane, pokretanje proizvodnje tjestenina u Koprivnici istovremeno znači da će se ugasiti pogon u slovenskom Žitu. To je potvrdila predsjednica Uprave Martina Dalić, koja je naglasila da je tamošnja proizvodnja bila zastarjela.

– Tjestenina u Žitu se proizvodi na liniji staroj 50 godina i stoga je Žito prije dvije godine dobilo nalog da takvu proizvodnju mora zatvoriti. Dakle, modernizacija proizvodnje tjestenine je bila nužna i imali smo dvije mogućnosti. Ugasiti i prekinuti takvu proizvodnju ili nabaviti nove strojeve i na novo organizirati proizvodnju. Odlučili smo se za ovo drugo, ali u Koprivnici. Dakle, proizvodnja će postati veća i modernija – istaknula je.

Kaže kako se takva odluka, da proizvodnju tjestenine prebace u Koprivnicu, pokazala optimalnom u kontekstu grupe Podravka.

– Ne samo zbog modernizacije proizvodnje, već i činjenice da je tu proizvodnja juha i time se, ujedno, postiže kontrola proizvodnje naše strateške sirovine. Pritom treba naglasiti da nama nije glavni cilj da Podravka postane dominantan igrač u tjestenini, ali želimo zadržati tržišnu poziciju koju imamo i proširiti je na hrvatskom tržištu – napomenula je M. Dalić i otkrila planove vezano uz Žito.

– U Sloveniji se provodi proces restrukturiranja Žita, smanjivanje broja proizvodnih lokacija i okrupnjavanje proizvodnje, a cilj je da Žito postane pekarska industrija, centar pekarstva, i da se druge proizvodnje razmjeste – zaključila je čelnica Podravke.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×